Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Πάρου από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του συμπολίτη μας Σωτήρη Καστρουνή.

Ο Σωτήρης ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος καθώς η εμπλοκή του στην πολιτική, πολιτιστική ζωή αλλά και η εργασία του επί χρόνια στη ΔΕΗ ως εναερίτης, είχαν αποσπάσει θετικά σχόλια σε όλη την Πάρο.Δεν υπάρχει άνθρωπος στο νησί που δεν έχει μία ξεχωριστή ιστορία να πει για την πολύχρονη εμπλοκή του στον πολιτισμό σε διάφορες θέσεις και στην ενασχόλησή του με τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος». Ομοίως και για την ενασχόλησή του επί πολλά χρόνια στον χώρο της Αριστεράς και την πορεία του στην Πάρο, ιδιαίτερα στα «πέτρινα» χρόνια στου Συνασπισμού, όσο και την εποχή που ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Η κηδεία του Σωτήρη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 12:30 στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Η «ΦτΠ» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Κώστας Μπιζάς – Δήμαρχος Πάρου:
    Με θλίψη οι συμπατριώτες μας πληροφορήθηκαν την απώλεια του Σωτήρη Καστρουνή, σήμερα 30 Μαρτίου 2024.
    Ο Σωτήρης υπήρξε ένας ακούραστος αγωνιστής, ένα πολιτικοποιημένο άτομο με έντονη και διαρκή αγωνία για την πορεία του νησιού μας. Συμμετείχε με πάθος στις κινητοποιήσεις – διεκδικήσεις – συνελεύσεις για την υγεία, την παιδεία, τις ανεμογεννήτριες, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
    Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Σωτήρη ήταν ότι ήταν γεμάτος ζωή και βίωνε με πάθος ότι αγαπούσε. Στην εργασία του προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην κοινωνία μας ως εναερίτης στην ΔΕΗ Πάρου. Στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχος» συμμετείχε από όλες τις θέσεις με απίστευτη ζωντάνια και ενέργεια. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προσέφερε με την κριτική του ματιά και τη βαθιά γνώση για την ιστορία του τόπου και την κοινωνία μας.
    Ο Σωτήρης είχε ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Πάντοτε ευχάριστος, πάντοτε με χιούμορ, συνδύαζε τη γνώση της γενιάς του με την ορμή μικρού παιδιού.
    Ο Σωτήρης Καστρουνής όμως πήρε σήμερα άλλη θέση. Την παντοτινή του θέση στις καρδιές όλων μας.
    Ως Δήμαρχος Πάρου αλλά πρωτίστως ως φίλος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Παλασία, στα παιδιά του και στους οικείους του.
  • Κώστας Ροκονίδας – Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου:
    Καλό ταξίδι φίλε Σωτήρη. Πάλεψες με το θεριό για μεγάλο διάστημα, όρθιος και με αξιοπρέπεια. Ανιδιοτελής αγωνιστής, σεμνός, παθιασμένος με αυτό που πίστευες για το νησί μας και τη χώρα. Κι αν διαφωνούσαμε σε πολλά, την άκρη την βρίσκαμε πάντα και πάντα θα σε θυμόμαστε γιατί θα μας λείπεις.
    Στην Παλλασία, στην Ζωή, την Βάλια και όλους τους οικείους σου θερμά συλλυπητήρια.
  • Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου:
    Ο σύντροφος Σωτήρης Καστρουνής, ο ανιδιοτελής άνθρωπος, ο αγωνιστής, ο ιδεολόγος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Όλοι εμείς στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ είμαστε συντετριμμένοι, γιατί ο σ. Σωτήρης ήτανε άνδρας γενναίος, οραματιστής, αγαθός εκ φύσεως. Σημάδεψε την πολιτική ζωή της Πάρου με το ήθος του και την αγάπη του στον άνθρωπο. Δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει για το δίκιο ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, δε κουράστηκε ποτέ να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές της αριστεράς για την ισότητα, την δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετείχε πάντα και ακούραστα στις δράσεις του κόμματος μας από την πρώτη μέρα.
    Σύντροφε Σωτήρη, η αγάπη σου για την Πάρο και η συμπεριφορά σου προς όλους τους συμπατριώτες μας ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους θέσεις μας δίδαξε πολλά. Η συμμετοχή σου και η προσφορά σου στις συλλογικότητες του νησιού μας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό, τον πολιτιστικό σύλλογο θα μείνουν ανεξίτηλες.
    Σύντροφε Σωτήρη, θα μείνεις φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς ανθρώπου για τις νέες γενιές
    ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.
  • K.O.B. Πάρου Κ.Κ.Ε.:
    Ο Σωτήρης Καστρουνής υπήρξε εργαζόμενος στη ΔΕΗ της Πάρου, ως εναερίτης από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε αγωνιστής και ενεργός στη πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, με πιο χαρακτηριστική και επιδραστική αυτή της ενασχόλησης του με τον ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος». Τον χαρακτήριζε η σεμνότητα και το πάθος με το οποίο στήριζε την άποψη του.
    Όπως με όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες, ειδικά όταν προέρχονται από την εργατική τάξη, είμαστε σε ένα διαρκές «φλερτ» για πάνω από 20 χρόνια. Οι συζητήσεις και οι παρατηρήσεις του πάντα καλοπροαίρετες, η πολιτική αντιπαράθεση μαζί του ήταν ευχάριστη και εποικοδομητική. Όπως με τη ζωή έτσι και με το θάνατο έδωσε τη μάχη παλικαρίσια και με περηφάνεια, όπως άρμοζε στη ζωή που έζησε.
    Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 30 Μαρτίου σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη για μεγάλο διάστημα με την επάρατη νόσο.
    Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος»:
    Ο Σωτήρης Καστρουνής από τα ιδρυτικά µέλη του «Αρχίλοχου» παρών πάντα, ενεργός και δραστήριος, απεβίωσε στις 29/3/2024 στην Αθήνα μετά σύντομη και βαρύτατη νόσο.
    Η Πάρος όλη συγκινήθηκε στο άκουσμα της είδησης αυτής και πολλοί έγραψαν πολλά στο διαδίκτυο πενθώντας τον άνθρωπο της ανιδιοτέλειας της τρυφερότητας και της αγάπης.
    Ο Σωτήρης υπήρξε για ένα διάστημα πρόεδρος του Συλλόγου και πολλές φορές εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Συμμετείχε πάντα στην πολιτική κίνηση του τόπου µας, είχε εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αφιερώνοντας χρόνο και δίνοντας έμφαση σε ιδεολογικά ζητήματα από τα οποία δεν απομακρύνθηκε ποτέ.
    Εμείς στο σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζοντας και όλα τα µέλη µας, συμμετέχουμε στο πένθος, συλλυπούμαστε συγγενείς και φίλους κι ευχόμαστε σε όλους της οικογένειας αντοχή και δύναμη.
    Αντί κατάθεσης στεφάνου θα προσφέρουμε για τη μνήμη του το ποσόν των 500 ευρώ στο Κέντρο Υγείας Πάρου.