Στην ανακοίνωση μιας νέας πεντάδας υποψηφίων συμβούλων, προχώρησε την Δευτέρα (4/9) ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Ο λόγος για τους Σεβαστιανό Αναγνωστόπουλο, Δέσποινα Χριστοφόρου, Χαράλαμπο (Μπάμπη) Βαρθακούρη, Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη και Αρσένη Σκιαδά, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο Πάρου, Κώστα Ροκονίδα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

  • Σεβαστιανός Αναγνωστόπουλος: Ζει μαζί με την οικογένεια του και εργάζεται στην Νάουσα της Πάρου ως κηποτέχνης. Από φοιτητής στο τμήμα γεωπονίας στη Καλαμάτα υπήρξε δραστήριος κοινωνικά και πολιτικά μέσα από το φοιτητικό σύλλογο της σχολής του, στοιχείο που διατήρησε αργότερα και ως εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος στον απαιτητικό κλάδο του πρασίνου. Πάντα ανάμεσα στους πρωτοπόρους επιλέγει και φέτος να στρατευτεί με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάρο με επικεφαλής τον δοκιμασμένο αγωνιστή Κώστα Ροκονίδα, για μια δημοτική αρχή που από τις 9 Οκτωβρίου θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου.
  • Δέσποινα Χριστοφόρου: Γεννήθηκε στα Μάρμαρα της Πάρου, ζει με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά στα Μάρμαρα, είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει Μαθηματικά στο Γυμνάσιο Αρχιλόχου Πάρου. Σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα Μαθηματικά για την Εκπαίδευση. Διορίστηκε το 2007, υπηρέτησε σε σχολεία της Ιεράπετρας Κρήτης και έπειτα της Πάρου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφώσεων και σεμιναρίων, υπήρξε εισηγήτρια σε συνέδρια Μαθηματικών και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε περιοδικά για την Εκπαίδευση. Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια, καθώς συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα για να μην καταργηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, δηλαδή προασπίζοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου (το σωματείο των εκπαιδευτικών) και έχει διατελέσει στο διοικητικό συμβούλιο από όλες τις θέσεις αυτού. Το 2022 συμμετείχε στις υπηρεσιακές εκλογές του «Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εκπαίδευσης» (ΑΠΥΣΔΕ Νοτίου Αιγαίου) με την παράταξη «Αυτόνομη Συνεργασία Νοτίου Αιγαίου» και είναι αναπληρωματικό αιρετό μέλος σε αυτό. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα που αναπτύχθηκαν στην Πάρο για την Υγεία, την Παιδεία, την κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ (πρώην ΕΝΦΙΑ) και την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
  • Χαράλαμπος (Μπάμπης) Βαρθακούρης: Είναι απόφοιτος του λυκείου Πάρου και σπούδασε στη συνέχεια τουριστικά επαγγέλματα. Απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε να εργάζεται έχοντας την επιμέλεια φωτισμού προγραμμάτων σε μεγάλους χώρους διασκέδασης. Ασχολείται με τη σύνθεση και το στίχο. Το 2004 συμμετείχε σε δισκογραφική δουλειά με το πρώτο τραγούδι του σε στίχο και μουσική και στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες -πάντα γράφοντας στίχο και μουσική- ενώ συμμετείχε και ως τραγουδιστής σε ορισμένες δισκογραφικές συνεργασίες. Απ’ το 2013 έχει επιστρέψει μόνιμα στο νησί και εργάζεται στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων.
  • Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή των γονιών της από τη Νάουσα και σπούδασε στην Αθήνα στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής. Το 1975 διορίσθηκε ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Χίο, στη συνέχεια στην Αθήνα και τέλος το 1983 στην Πάρο όπου και ζει πλέον μόνιμα με την οικογένεια της. Σύζυγος της ήταν ο Φώτης Τσουνάκης. Έχει αφήσει το αποτύπωμα της με την αγάπη και τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών μέσα από φορείς και συλλόγους όπως τα προγράμματα της ΝΕΛΕ, στον πολιτιστικό σύλλογο Αρχίλοχο, το Χορευτικό Όμιλο της Κοινότητας Νάουσας, το χορευτικό συγκρότημα Δήμου Πάρου και συμμετέχει ενεργά μέχρι σήμερα ως χορεύτρια στο γυναικείο τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας. Είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε τοπική σύμβουλος στη Νάουσα και αντιπρόεδρος στην Κοινότητα. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου. Διδάσκει εδώ και 10 χρόνια χορό στους μαθητές του πρότυπου εθελοντικού κέντρου ΑΜΕΑΙ στη Πάρο. Είναι επίτιμο μέλος του συλλόγου «Φίλοι της Πάρου» και επίτιμη πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας. Το 2019 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και την εκπροσωπεί στο ΔΣ της ΚΔΕΠΑΠ όπως και στο ΔΣ του Περιβαλλοντικού Πάρκου Πάρου.
  • Αρσένης Σκιαδάς: Είναι απόφοιτος λυκείου, πτυχιούχος οδοντοτεχνίτης και έχει δύο γιους τον Λυπράνδο & τον Μιχάλη. Υπηρετεί από το 2000 στο ΠΚ Πάρου ως πυροσβέστης. Είναι ήδη εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς-Αλυκής-Καμαρίου και μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας Αρχίλοχου. Ασχολείται με την μουσική και τη γλυπτική. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και δυο ατομικές εκθέσεις γλυπτών.