Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγανάκτησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/2) στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» μία μεγάλη -για τα δεδομένα του νησιού- συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση ακριβώς ενός χρόνου από το «έγκλημα των Τεμπών». Με την παρουσία δεκάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και εκπροσώπων από τον δήμο Πάρου και των σωματείων, φορέων, οργανώσεων, συνταξιούχων, εργαζομένων, διατρανώθηκε το σύνθημα: «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν ο αντιδήμαρχος Πάρου, Τάσος Κασαπίδης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κώστας Ροκονίδας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη, καθώς επίσης μίλησαν μαθήτριες από το Λύκειο Νάουσας και εκπρόσωποι από την Επιτροπή Συνταξιούχων, την ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχος», την Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, τον Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πάρου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος».

Ακολούθησε πορεία με συνθήματα μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς και τον παραλιακό δρόμο, με κατεύθυνση το δημαρχείο Πάρου, όπου έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Μπιζά. Η υπόσχεση που δόθηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες ήταν ότι «αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσουμε», ζητώντας παράλληλα απόδοση των ευθυνών για την τραγική κατάληξη και τον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων…