Αξιόμαχη και με πάθος η Α.Ε. Πάρου κοίταξε στα μάτια την Α.Ε. Μυκόνου, στον ημιτελικό του κυπέλλου Κυκλάδων που έγινε το βράδυ της Τρίτης (25/4) στην Παροικιά, ωστόσο ηττήθηκε (1-2) στις λεπτομέρειες, σ’ ένα δυνατό παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές, με τον γκολκίπερ της Α.Ε.Π., Ρούσσο, να λέει «όχι» στο σουτ του Σπυρόπουλου στο 7’ και την κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου στο 19’, ενώ αργότερα για τους γηπεδούχους τα σουτ των Αριανούτσου στο 26’ και Εσάι στο 43’, έξω από την περιοχή, πέρασαν λίγο άουτ από τη Μυκονιάτικη εστία. Βέβαια γκολ σημειώθηκε σε μία φάση όπου η… τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Α.Ε.Π., καθώς στο 42’ σε γύρισμα του Ζγκούρη ο Βαλαβανόπουλος επιχείρησε να πλασάρε, η μπάλα κόντραρε στον Μουράι άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να προηγηθεί (0-1) η Α.Ε. Μυκόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Α.Ε.Π. έψαξε την ισοφάριση και στο 52’ η κεφαλιά του Μουράι κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Όσο περνούσε η ώρα άρχισε να εμφανίζεται κούραση από την προσπάθεια, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Μυκόνου. Στο 58’ ο Βαλαβανόπουλος και στο 60’ ο Σγκούρη βρήκαν πάλι απέναντί τους τον τερματοφύλακα Ρούσσο, όμως στο 79’ η Α.Ε. Μυκόνου ζευγάρωσε τα τέρματά της (0-2) με πλασέ του Μουρίκι έπειτα από μία ευνοϊκή κόντρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ακόμη σκληρότερο, με αρκετές εντάσεις αλλά και υποτιμητικό ύφος από τους ανθρώπους της Μυκόνου. Το τελικό σκορ (1-2) διαμορφώθηκε στο 96’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιαννούλη, έπειτα από παράβαση με το χέρι του Ράγια σε προσπάθεια του Βασιλόπουλου.

Έτσι, η Α.Ε. Πάρου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και για το κύπελλο, όπου στον τελικό του θεσμού θα τεθούν αντιμέτωπες η Α.Ε. Μυκόνου με την Ελλάς Σύρου (που κέρδισε στον άλλο ημιτελικό τον Πανθηραϊκό με 2-0).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές συνοδεύτηκαν από παιδιά όλων των ακαδημιών του νησιού (Α.Ο. Πάρου, Νηρέας, Μαρπησσαϊκός, Αλυκή) σε μία πολύ όμορφη στιγμή.

Α.Ε. Πάρου: (Αλεξανδρής), Ρούσσος, Μανδραβέλης, Δ. Κρητικός, Γιαννούλης, Μουράι, Γαβαλάς (69’ λ.τ. Παπαδόπουλος), Αλιπράντης (46’ Βαθρακοκοίλης), Βασιλόπουλος, Εσάι, Αριανούτσος (83’ Κρ. Λόκα), Ε. Κρητικός (83’ Στ. Κρητικός).
Α.Ε. Μυκόνου: (Βλάχος), Παλιούρας, Σπυρόπουλος, Γιαννόπουλος (46’ Κέμπε), Μαντζανάς, Αρκούδας, Αχείμαστος (53’ Τράκας), Ζγκούρη, Μουρίκι (80’ Ράγια), Βαλαβανόπουλος (80’ Οικονομικός), Πινέιρο (69’ Σπόλιαριτς), Παπαδόπουλος.