Επιστολή των Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου για οφειλές του δήμου Πάρου

77

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου με επιστολή τους προς τον δήμαρχου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, ενημερώνουν για οφειλή του δήμου Πάρου προς το κτηνιατρείο από πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Σε συνέχεια προηγούμενης ηλεκτρονικής επιστολής μας στις 19/1/2023 -στην οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση- επανερχόμαστε σχετικά με την οφειλή του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ προς το Κτηνιατρείο Φ.Ε.Π. στη Νάουσα από πρόγραμμα για τα αδέσποτα του 2022 ύψους 13.850,67 €.
Έχουμε καταθέσει στις 11/10/2022 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών 7.289,09 € και στις 22/12/2022 νέο τιμολόγιο 6.561,58. Έχουμε χρεωθεί ήδη το φόρο και το ΦΠΑ γι’ αυτά.
Στο μεταξύ στο Κτηνιατρείο Φ.Ε.Π. από τον Ιανουάριο εκτελούμε το νέο πρόγραμμα διαχείρισης για τα αδέσποτα για το 2023 και ήδη έχουμε διαθέσει περίπου 10.000 € σε περιθάλψεις και στειρώσεις.
Είναι σαφές ότι με τόσο μεγάλη οφειλή αδυνατούμε να συνεχίσουμε το έργο μας, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά μας έξοδα, έξοδα φαρμάκων, αναλώσιμων, μισθών κτηνιατρικού προσωπικού κλπ.
Αν δεν γίνει άμεσα εξόφληση του χρέους του 2022 πολύ σύντομα θα αναγκαστούμε να προβούμε σε αναστολή της λειτουργίας του Κτηνιατρείου μας με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον αδέσποτο πληθυσμό. Φροντίζουμε αδέσποτα  καθημερινά ακόμη κι όταν ΔΕΝ υπάρχει πρόγραμμα του ΔΗΜΟΥ.
Επιπλέον έχετε υπόψη ότι θα γίνει αναστολή λειτουργίας ενός Κτηνιατρείου που είναι το πρώτο και μοναδικό πανελλαδικά που έχει γίνει από φιλοζωικό Σύλλογο και ο Δήμος Πάρου θα έπρεπε να είναι περήφανος γι’ αυτό και να το στηρίζει με κάθε τρόπο αντί να αδιαφορεί ακόμη και για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του.
Παρακαλούμε φροντίστε άμεσα την εξόφληση του χρέους.