Με τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Πάρου συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Χανιώτη, την Τρίτη, 21 Μαρτίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Καστρουνής, που συνόδευε την κ. Χανιώτη, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άμεση ανάγκη στελέχωσης του δήμου Πάρου. Κορυφαίο ζήτημα ήταν η ορθή λειτουργία του, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, την πολυνομία και τους αλληλοσυγκρουόμενους νόμους οι οποίοι είναι πολλές φορές διάτρητοι και ανοίγουν «παραθυράκια» στις βασικές διατάξεις τους.

Τέθηκαν επίσης, από την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Λουκία Μαλαματένιου, θέματα που άπτονται της νησιωτικότητας όπως η υγεία, η παιδεία, η διαμονή των δημόσιων λειτουργών, η μετακίνηση, η ακρίβεια κ.α. Ακόμα, έντονος ήταν ο προβληματισμός των εργαζομένων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η κ. Χανιώτη, εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμφωνία της με τα αιτήματα των εργαζομένων για τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων τους, τη διασφάλιση θεσμικής διαδικασίας για μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η κ. Χανιώτη εξέφρασε την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης -μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης- να προωθήσει τις αναθέσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Τέλος, η Παριανή υποψηφία βουλευτής, ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και δεσμεύτηκε για την πρόθεσή της να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους όλων των σωματείων, και για τη συνεργασία για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων που απασχολούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων.