Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου του ΚΚΕ εξέδωσε δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Αναστάσης Γκίκας, μέσω του οποίου ζητείται να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων του νησιού μας με τους εκπροσώπους του σωματείου της ΔΕΥΑΠ, προκειμένου να υπάρξει μια ενημέρωση σχετικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ (με το οποίο δρομολογείται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού) και να χαραχθεί ένα πρώτο σχέδιο δράσης ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών πάνω στο θέμα. Ήμασταν παρόντες και στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα στους εργαζομένους της ΔΕΥΑΠ και στον αγώνα τους, που δεν αφορά βεβαίως μόνο τους ίδιους, αλλά όλους μας: λαϊκά νοικοκυριά, επαγγελματίες, αγρότες, τους πάντες.
Το νερό είναι βασικό αγαθό. Η φθηνή και ασφαλής πρόσβαση σε αυτό αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα. Δεν είναι -ούτε μπορεί να γίνει- εμπόρευμα. Και επειδή η χώρα μας έχει πολύ πρόσφατη τραγική εμπειρία του τι συμβαίνει όταν όλα μπαίνουν στο ζύγι του κόστους και του κέρδους, αποτελεί επιτακτική και επιβεβλημένη ανάγκη να αντιδράσουμε όλοι στο νέο έγκλημα που δρομολογείται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Εμείς ως ΚΚΕ διεκδικούμε μεταξύ άλλων:

  • Τη διασφάλιση φτηνού και ποιοτικού νερού για όλους.
  • Να παρθεί πίσω κάθε νομοθέτημα που έχει συμβάλει στη διαχρονική προσπάθεια εμπορευματοποίησης του νερού από την παρούσα και την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ για κάλυψη του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, τα απαιτούμενα έργα υποδομής και προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού σε σχέση με τις ανάγκες.

Χαιρετίζουμε τις μαζικότατες κινητοποιήσεις πανελλαδικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην εκδήλωση-συζήτηση που συγκαλούν στο νησί μας οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, ώρα 7 μ.μ). Για να μην πούμε το νερό νεράκι…