Με τη μοναδική ουσιαστική εκκρεμότητα που απομένει -στη φάση των ομίλων για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας- να είναι η πρώτη θέση και το bonus των βαθμών στον 2ο όμιλο, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων την Παρασκευή (16/2) και ώρα 11:00, στα γραφεία της στη Σύρο, θα προχωρήσει στην κλήρωση των αγώνων πλέι-οφ για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας.
Στη διαδικασία των πλέι-οφ έχουν προκριθεί από τον 1ο όμιλο ο Αίαντας Σύρου (με bonus) και ο Α.Ο. Πάγου, από τον 2ο όμιλο η Α.Ε. Πάρου και ο Παμμηλιακός (μένει να μάθουμε ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το bonus) και από τον 3ο όμιλο η Θύελλα Καμαρίου (με bonus) και ο Πανναξιακός.
Υπενθυμίζουμε ότι, στα πλέι-οφ προκρίνονται οι δύο πρώτες βαθμολογικά ομάδες από τους τρεις ομίλους και μάλιστα η πρώτη ομάδα θα λάβει και bonus δύο βαθμών. Τα πλέι-οφ θα διεξαχθούν με σύστημα βαθμολογίας σε δύο γύρους, στις έδρες των ομάδων.

Ημιτελικά Κυπέλλου με την παρουσία του Α.Ο. Πάρου

Μετά την κλήρωση των πλέι-οφ, στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Εδώ, όπου και φέτος υπάρχει Παριανή εκπροσώπηση, αυτή τη φορά με τον Α.Ο. Πάρου, που στη διαδρομή του απέκλεισε τον Πανθηραϊκό με 6-5 στα πέναλτι (1-1 κ.α.) στις 30/9/2023 και ακολούθως τον Α.Μ.Σ. Φιλωτίου με 6-0 στις 4/2/2024.
Εκτός του Α.Ο. Πάρου στα ημιτελικά έχει περάσει ακόμη και η Θύελλα Καμαρίου, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη εισιτήρια. Το ένα θα παιχθεί ανάμεσα στον Παμμηλιακό και τον Πανσιφναϊκό και το άλλο ανάμεσα στην Α.Ε. Μυκόνου και τον νικητή του ζευγαριού Ανδριακός-Ελλάς Σύρου (παιχνίδι το οποίο έχει οριστεί για τις 22/2). Τα παιχνίδια για τον θεσμό του Κυπέλλου είναι νοκ-άουτ και εκτός των ζευγαριών κληρώνεται και η έδρα της γηπεδούχου ομάδας. Εδώ, αξίζει να αναφερθεί ότι, εφόσον κάποια ομάδα βρει στον… δρόμο την Α.Ε. Μυκόνου ή την Ελλάς Σύρου, τότε αυτομάτως θα είναι γηπεδούχος, καθώς οι προαναφερόμενες ανήκουν σε μεγαλύτερη Κατηγορία (Γ’ Εθνική).