Ε.Π.Σ. Κυκλάδων: Ο «χάρτης» της νέας αγωνιστικής περιόδου

98

Σε συνέχεια όσων συζητήθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο, η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων προχωρά τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2023-2024, ανακοινώνοντας τις γενικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν

Και επίσημα, πλέον, σε επίπεδο ανδρών το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μόνο σε μία κατηγορία (καταργείται η Β’), χωρισμένο σε δύο ή τρεις -πιθανότατα- ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια και αναλόγως με τον τελικό αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Από εκεί και πέρα στις υποδομές, επανέρχεται το πρωτάθλημα Κ18, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν -ανά ηλικιακή κατηγορία- τα αντίστοιχα των Κ16, Κ14 και Κ12.

Τι ισχύει για το κύπελλο Ε.Π.Σ.Κ.

Αναφορικά με τον θεσμό του κυπέλλου, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για τα σωματεία που προέρχονται από τα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο, τα οποία συμμετέχουν με ανδρικό τμήμα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Η συμμετοχή των λοιπών σωματείων είναι προαιρετική, καθώς -βάσει προκήρυξης- η υποχρέωση συμμετοχής δεν περιλαμβάνει τα σωματεία που δραστηριοποιούνται μόνο στα πρωταθλήματα υποδομών.

Οι ημερομηνίες για τις δηλώσεις

Για τα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας και Κ18, όπως και για το κύπελλο ερασιτεχνών, οι ομάδες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ.Κ. δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 14:00. Αντίστοιχα, για το πρωτάθλημα Κ16 η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι η Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00, ενώ για τα πρωταθλήματα Κ14 και Κ12 οι ομάδες έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις δηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Τα παράβολα και τα δικαιολογητικά

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται και από τα σχετικά παράβολα (τραπεζική επιταγή ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο ταμείο της Ε.Π.Σ.Κ.), τα οποία για το πρωτάθλημα ανδρών (Α’ κατηγορία) και το κύπελλο ορίζονται στα 50 ευρώ και για τα πρωταθλήματα υποδομών (Κ12, Κ14, Κ16, Κ18) ορίζονται στα 40 ευρώ.
Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεωτικά θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων το συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του σωματείου, περί της αποδοχής των καταστατικών, των κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.
Επίσης, απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: α) η βεβαίωση μη οφειλής στην Ε.Π.Σ.Κ. και την Ε.Π.Ο. και β) η δήλωση προσωπικών δεδομένων του προέδρου και του γεν. γραμματέα του σωματείου με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής.
Τα σωματεία στη δήλωση συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον Α.Φ.Μ. τους και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (e-mail), όπως επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του προέδρου και του γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.
Σημειώνεται ότι, όποια ομάδα δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της και δεν συμπεριλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – στοιχεία, η δήλωση συμμετοχή της δεν θα γίνεται δεκτή.