Πλησιάζει η μέρα των εκλογών και οι περισσότεροι έχουν κατασταλάξει ποιον από τους τρεις υποψηφίους δημάρχους θα υποστηρίξουν. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό, μικρό αλλά όχι ευκαταφρόνητο, που παρακολουθεί, λίγο αδιαφορώντας, λίγο απαξιώνοντας, ή δεν παρακολουθεί καθόλου και δεν ξέρει ούτε καν ποιοι βάζουν υποψηφιότητα για την δημαρχία… Σε όλους αυτούς απευθύνομαι σήμερα!

Φίλοι που απαξιώνετε τις υποψηφιότητες των δημοτικών συμβούλων, η απόφαση του καθενός να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του εκλογικού σώματος θέλει κουράγιο και κόπο, είναι σαν να προετοιμάζεσαι και να συμμετέχεις σε απαιτητικές εξετάσεις και μάλιστα δημοσίως! Η ενδεχόμενη επιτυχία σε αυτή την δοκιμασία θα δώσει από την μία τη χαρά της νίκης, αλλά και το φορτίο του χρέους να ανταποκριθεί κανείς στο έργο που του αναθέτει ο ρόλος. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως μια πρόκληση και θα κριθούν όλοι ξανά στο τέλος της 5ετίας. Η απαξίωση της διαδικασίας είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για όποιον σκέφτεται να συμμετέχει στον δημόσιο βίο και δεν θέλουμε να απομακρύνεται κανείς από την ενασχόληση με τα κοινά.

Φίλοι που αδιαφορείτε για τις εκλογές, σκεφτείτε πόσο καλό κάνετε με την αδιαφορία σας σε όσους θέλουν να αποφασίζουν για εσάς χωρίς εσάς, σκεφτείτε τη δύναμη που έχει η ψήφος σας και εσείς την πετάτε στα σκουπίδια με την αποχή. Είστε η χαρά όσων θέλουν να διαχειρίζονται τα κοινά χωρίς πολλές κουβέντες!

Η επιλογή του Δημάρχου και η δομή του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον του νησιού για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η ψήφος μας έχει δύναμη, είναι πολύτιμη, την έχουμε μία και μοναδική και μας ζητείται κάθε 5 χρόνια. Έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε στις εκλογές, να σκεφτούμε και να διπλο-σκεφτούμε πριν αποφασίσουμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τον τόπο να ΜΗΝ δώσουμε την «εύκολη ψήφο»…

Τι είναι η «εύκολη ψήφος»; Όλες οι ψήφοι έχουν την ίδια βαρύτητα και αξία στο μέτρημα, αλλά δεν είναι όλες ίδιες στο κυνήγι στην απόκτησή τους από τους διεκδικητές… Υπάρχουν οι «εύκολες ψήφοι»  που πέφτουν σωρηδόν στην κάλπη με το καλημέρα και τέτοιες είναι αυτές που κατευθύνονται από τα  κόμματα, αυτές που προέρχονται από τις οικογένειες, κουμπαριές, μικρο-συμφέροντα και ρουσφετάκια…

Φίλοι ψηφοφόροι, μην μασάτε! …ούτε στην κομματική ομαδοποίηση, ούτε στην οικογενειακή ομαδοποίηση. Αξιολογείστε με αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια τους επικεφαλής, τις απόψεις τους, το ήθος τους, τις γνώσεις και τις δεσμεύσεις τους και ένα προς ένα τα πρόσωπα του κάθε συνδυασμού που θα επιλέξετε. Καλός Δήμαρχος δεν είναι αυτός που ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι των στρατηγικών εκλογών, αυτός είναι πολύ καλός για τον εαυτό του όχι για τον τόπο…

Κάντε την ψήφος σας σημαντική, αυτή που θα δοθεί αφού αποδείξουν οι υποψήφιοι με την πολιτική τους δράση μέχρι σήμερα, τι έκαναν, τι δεν έκαναν ενώ μπορούσαν, τι προτάσεις στήριξαν, τι προτάσεις αξιοποίησαν, κτλ… ή τις προσωπικές τους ικανότητες και δυναμική εάν ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά. Δείτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις όλων των συνδυασμών που υπήρξαν και στις προηγούμενες εκλογές και δείτε τι έκαναν και τι όχι χωρίς να χαρίζεστε σε κανέναν.

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την ψήφο μας σημαντική και την ζωή των υποψηφίων δύσκολη.. Η ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Κώστας Ροκονίδας είναι από αυτούς που αποδέχονται τις προκλήσεις για αξιολόγηση των πεπραγμένων και των μελλοντικών στόχων και ανεβάζουν τον ποιοτικό πήχη των εκλογών. Είναι στο χέρι μας, σε αυτές τις εκλογές, να δούμε τα πράγματα σοβαρά!

Ειρήνη Γιαννάτου – Παιδίατρος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»