Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου, δηλώνει ότι θα στηρίξει ηθικά και ουσιαστικά τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα έρθουν στην Πάρο για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέροντας τα εξής:

«Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς οι νέοι εκπαιδευτικοί που θα έρθουν στην Πάρο (νεοδιόριστοι και αναπληρωτές) δε θα έχουν μόνο ηθική στήριξη των Σωματείων και της τοπικής κοινωνίας του νησιού, αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική!
Με την κάρτα μέλους των Σωματείων και μετά από επικοινωνία μαζί μας, θα έχουν δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους, για το διάστημα που αναζητούν σπίτι, σε καταλύματα με αρκετά οικονομικό αντίτιμο. Επίσης, αρκετοί συνάδελφοι θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν δωρεάν σε δωμάτια στον Ξενώνα Λευκών, στο Σπίτι της Λογοτεχνίας, κυλιόμενα από 13/9.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι προχωράνε οι διαδικασίες σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, ώστε σύντομα να βρεθεί τρόπος χορήγησης κάποιου συμβολικού ποσού μέσω του ταμείου ενίσχυσης εκπαιδευτικών, που δημιούργησε η Ένωση (σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις).
Συνάδελφοι, η συλλογική προσπάθεια και οι κοινοί στόχοι των δύο τελευταίων ετών της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου-Αντιπάρου «Καλλιέρος» και την Ένωση Γονέων Πάρου, μας έφερε αρκετά βήματα μπροστά σε κάθε πεδίο δράσης και με τη στήριξη όλων σας θα αγωνιστούμε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα
».