Η Πάρος σε κρίσιμο σταυροδρόμι | Του Αναστάση Γκίκα

310

Με μεγάλη μου χαρά, τιμή και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης ενώνω και εγώ τις δυνάμεις μου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου και τον Κώστα Ροκονίδα, ώστε το νησί μας ν’ αλλάξει ρότα.
Πράγματι, η Πάρος βρίσκεται σήμερα σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλοι μας -ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, προσωπικών συμπαθειών ή συγγενικών δεσμών- το βλέπουμε αυτό. Βλέπουμε τον τόπο μας να «Μυκονοποιείται» με ραγδαίους ρυθμούς. Βλέπουμε κάθε πτυχή της ζωής μας να υπονομεύεται διαρκώς στο βωμό μιας χυδαίας εμπορευματοποίησής του. Υγεία, παιδεία, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, υποδομές, ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους, ποιοτική καθημερινότητα -και τόσα άλλα: Όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, απαξιώνονται.

Και σε όλα αυτά, οι Παριανοί, αντί να έχουν μαζί τους τη δημοτική αρχή -συμπαραστάτη στις αγωνίες τους, πρωταγωνιστή στη λύση των προβλημάτων τους- τη βρίσκουν απούσα ή ακόμη και απέναντί τους.

Σήμερα, οι αρχές του τόπου μας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνει. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Και η ώρα για να γίνει αυτό είναι τώρα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Σε πέντε χρόνια ίσως να είναι πια πολύ αργά για να αναστραφεί η καταστροφική πορεία του νησιού μας.

Και αυτή την αλλαγή δεν μπορεί να τη φέρει εις πέρας καμιά άλλη παράταξη που διεκδικεί σήμερα να διαχειριστεί το μέλλον του τόπου, είτε υπό τον κ. Κωβαίο, είτε υπό τον κ. Μπιζά.

Γιατί, ανεξαρτήτως προθέσεων, η ενεργητική διεκδίκηση λύσεων υπέρ της λαϊκής πλειοψηφίας -πέρα από τα ασφυκτικά στενά όσο και στείρα γραφειοκρατικά όρια λειτουργίας των Δήμων σήμερα- είναι πέρα και έξω από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται τα πράγματα. Αυτό άλλωστε έχει αποδείξει και η όλη τους πορεία μέχρι σήμερα. Ακόμα λοιπόν και αν θέλουν, αντικειμενικά δεν μπορούν.

Απεναντίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου και ο Κώστας Ροκονίδας, έχουν ως θεμελιώδες κριτήριο και απαρέγκλιτη πυξίδα κάθε πρότασης και επιλογής τους τις ανάγκες των πολλών πρώτα απ’ όλα. Ξέρουν να μάχονται και να υπερβαίνουν δυσκολίες, διεκδικώντας ένα Δήμο που θα λειτουργεί, θα δρα, μαζί με τους δημότες για τους δημότες.

Σε αυτό, λοιπόν, το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο μας δεν περισσεύει κανείς. Γιατί, αν όχι όλοι εμείς, τότε ποιός; Αν όχι τώρα, τότε πότε;

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη πάμε να διεκδικήσουμε τον τόπο μας και το μέλλον του πίσω! Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε – και θα τα καταφέρουμε!

Αναστάσης Γκίκας,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»