Περίοδος προεκλογικών διεργασιών είναι αυτή που διανύουμε, όχι μόνο για την κεντρική πολιτική σκηνή ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, αλλά και για τις επερχόμενες δημοτικές της 8ης Οκτωβρίου.

Σε τοπικό επίπεδο είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι τρεις είναι οι υποψήφιοι -μέχρι στιγμής- που θα διεκδικήσουν τον δήμο Πάρου, με τους δύο εξ αυτών να προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για τους κ.κ. Μάρκο Κωβαίο και Κώστα Μπιζά, εν ενεργεία δημάρχου και επάρχου Πάρου αντίστοιχα, που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους.

Βέβαια, αυτή τη στιγμή στα κομματικά επιτελεία αυτό που προέχει είναι η «μάχη» των εθνικών εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων θα αποτυπώσει ουσιαστικά και την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό. Όμως, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές από υψηλόβαθμα στελέχη, ακόμα και σε τηλεπαράθυρα, στόχος παραμένει πάντα και η κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων περιφερειών και δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες μας από ανθρώπους του κυβερνητικού επιτελείου αναφέρουν ότι έχει υπάρξει μία διερευνητική κουβέντα και για τον δήμο Πάρου, όπου επιθυμία είναι η δημιουργία ενός κοινού ισχυρού ψηφοδελτίου, χωρίς «αριστερές αποχρώσεις». Στην προκειμένη περίπτωση η κοινή κάθοδος των Κωβαίου και Μπιζά σ’ έναν δημοτικό συνδυασμό, έπειτα από εσωτερικές κομματικές πιέσεις δεν μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Φυσικά, η βάση της κουβέντας αυτής θα γίνει σε πιο ουσιαστικό φάσμα εφόσον ολοκληρωθούν οι εθνικές εκλογές, που σίγουρα θα επηρεάσουν προς πάσα κατεύθυνση και τις αυτοδιοικητικές.

Μάλιστα τρανό παράδειγμα που αξίζει να αναφερθεί, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται στο κομματικό επιτελείο τα Νέας Δημοκρατίας για κοινά ισχυρά ψηφοδέλτια, είναι και οι πρόσφατες -μόλις την περασμένη εβδομάδα- διεργασίες για τον δήμο Καβάλας (δείτε εδώ) όπου τρεις «γαλάζιοι» υποψήφιοι δήμαρχοι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές για να κατέβουν σ’ ένα κοινό ψηφοδέλτιο!

Μένει να δούμε, πως και αν θα λειτουργήσει αυτή η «ένωση» δυνάμεων και στην περίπτωση της Πάρου, κατόπιν άνωθεν εντολών…

Καλό μήνα, με υγεία. Καλή Πρωταπριλιά!