Στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» συμμετείχε το Γυμνάσιο Νάουσας, με τους μαθητές της Γ’ Τάξης να στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας.

Μεταξύ των σκοπών του Διεθνή Διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν οι μαθητές τον Κυπριακό Ελληνισμό και τη σκλαβωμένη Κυπριακή γη, να κατανοήσουν το εθνικό μας πρόβλημα (Κυπριακό) και να νοιάζονται γι’ αυτό, καθώς και να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου.

Με οδηγό τα παραπάνω, η Γ1 Τάξη δημιούργησε το σποτ «Τα καραβάκια της ελπίδας», ως μήνυμα ελπίδας για την απελευθέρωση της Κύπρου και ως μήνυμα συμπαράστασης στους χιλιάδες Κύπριους πρόσφυγες που το 1974 εκδιώχθηκαν από τα χωριά τους και τα σπίτια τους, και περιμένουν κάθε μέρα την επιστροφή τους…

Επίσης, η Γ2 Τάξη δημιούργησε το σποτ «Πενήντα Χρόνια Κατοχής», ως ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την παράνομη Κατοχή της Κύπρου εδώ και 50 χρόνια και για την αδιαφορία της Διεθνούς Κοινότητας για την κατάσταση αυτή. Ευχή και ελπίδα μας, να αποδοθεί δικαιοσύνη στην Κύπρο, να τερματιστεί η τουρκική Κατοχή και να επιστρέψουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες στα σπίτια τους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Νάουσας, για τη πρωτοβουλία τους και τη συμμετοχή τους στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό.