Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο μέγαρο Amalias 36 στο κέντρο της Αθήνας, όπου έδωσε το παρόν σύσσωμος ο δυναμικός κλάδος του ελληνικού Τουρισμού, με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια και την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη, έγινε η αποκάλυψη της νέας εποχής για τον ξεχωριστό όμιλο ξενοδοχείων, που με μεράκι έχουν χτίσει εδώ και 30 χρόνια ο Αντώνης Ηλιόπουλος και η σύζυγός του Κάλια Κωνσταντινίδου.

Η πρωτοπόρος εταιρεία τους, μέχρι πρότινος «Kanava Hotels & Resorts», στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων τα εμβληματικά ξενοδοχεία Vedema, a Luxury Collection Resort, Mystique, a Luxury Collection Hotel, και Istoria, a Member of Design Hotels στη Σαντορίνη, καθώς και τα Parilio, a Member of Design Hotels και Cosme, a Luxury Collection Hotel στην Πάρο, μετονομάζεται πια σε «EMPIRIA Group», αλλάζοντας όχι μόνο τον λογότυπο και την εταιρική ταυτότητα, αλλά εξελίσσοντας ταυτόχρονα και το ουσιαστικό όραμά της για την ποιότητα της φιλοξενίας στη χώρα μας.

Οι ιδρυτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μπροστά σε ένα κοινό εξεχόντων φίλων και συνεργατών από την οικογένεια του τουρισμού και τον ευρύτερο επιχειρηματικό τομέα, τόνισαν τα εξής:
«Είμαστε πρωτοπόροι στην παροχή εμπειριών υψηλού επιπέδου. Για εμάς η λέξη Empiria, δε μεταφράζεται και δεν εξηγείται απλά με τη έννοια «εμπειρία». Την αντιμετωπίζουμε σαν κάτι πολύ περισσότερο, κάτι πολύ μεγαλύτερο, ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Κάτι σαν αυτό ακριβώς που προσφέρουμε. Μοναδικές, αξέχαστες εμπειρίες. Δημιουργούμε χώρο για τη χαρά. Αυτός είναι ο σκοπός μας, ο στόχος μας, το κίνητρο πίσω από ό,τι κάνουμε. Είναι ο λόγος που υπάρχουμε. Η κινητήριος δύναμη που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί σε κάθε μας κίνηση. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Να είμαστε οι ηγέτες στην τέχνη της φιλοξενίας. Να προσφέρουμε, σταθερά και αδιάλειπτα, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τέτοιες που να έχουν τη δύναμη να αναβαθμίζουν κάθε εμπειρία φιλοξενίας ξεχωριστά».

Για το νέο brand «EMPIRIA», οι ιδρυτές ανέπτυξαν με τους συνεργάτες τους μια πολύ ιδιαίτερη εταιρική ταυτότητα, αναγνωρίσιμη και δυνατή.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου» Νίκος Ραγκούσης – Λαουτάρης, με τον ιδιοκτήτη του «Empíria Group» Αντώνη Ηλιόπουλο