Η σημερινή παραίτηση του Νότη Μηταράκη -από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- έφερε αλλαγές και στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός -αρμόδιος για ζητήματα Αθλητισμού- Γιάννης Οικονόμου αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την υπουργοποίηση του Κυκλαδίτη βουλευτή Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα ως νέος υπουργός Αθλητισμού!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο».