Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, ξεκινάει η περιοδική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού «Γιάννης Πάριος» στην Παροικιά, η οποία ωστόσο δεν θα εφαρμοστεί με το ωράριο όπως αυτό ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Πάρου γνωστοποίησε ότι από την Μεγάλη Πέμπτη (2/5) έως και την Τρίτη του Πάσχα (7/5) θα εφαρμοστεί η υπ’ αριθμόν 77/2022 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την περιοδική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού, από τη στάση του ΚΤΕΛ έως τη γέφυρα στη θέση «Μπουνταράκι», από τις 07:00 το απόγευμα έως τις 7:00 το πρωί. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη ισχύος της νέας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που θα ορίζει την χρονική περίοδο και το νέο ωράριο πεζοδρόμησης.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου

Θυμίζουμε ότι στη τελευταία συνεδρίαση (25/4), μετά τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις, το δημοτικό συμβούλιο Πάρου αποφάσισε ομόφωνα η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και καταστημάτων να επιτρέπεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου από τις ώρες 07:00-09:30 και 15:00-17:00, όπως επίσης να γίνει πρόταση προς το Λιμενικό Ταμείο, ώστε να ξεκινάει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την περιοδική πεζοδρόμηση από το φυλάκιο του Λιμενικού και όχι από την αφετηρία των ΚΤΕΛ. Τέλος, κατά πλειοψηφία, με ψήφους 14 υπέρ και 9 κατά, πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής ώστε η πεζοδρόμηση να ισχύει από 1/5 έως 31/10 κάθε έτους και την Πασχαλινή περίοδο, για τις ώρες από 10:00 το πρωί έως τις 05:00 τα ξημερώματα.