Εργαζόμενη γυναίκα, αυτοαπασχολούμενη, μητέρα, νέα γυναίκα, μαθήτρια. Για άλλη μια φορά η 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, αποτέλεσε ημέρα αγώνα και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
Από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το «έγκλημα» στα Τέμπη ήταν συγκλονιστικές όπως και αυτή στο νησί μας. Αποτέλεσε ημέρα αγώνα ενάντια στη πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που λογίζουν τις ανάγκες μας ως κόστος και τις παραδίδουν σαν «λάφυρα» στους μονοπωλιακούς ομίλους για να γιγαντώσουν τα κέρδη τους.
Δεν είναι μόνο οι υποδομές στις μεταφορές που υποβαθμίζονται στοχευμένα και μεθοδευμένα, βάλλεται το σύνολο των αναγκών μας σε Υγεία, Παιδεία, Ψυχαγωγία, Αθλητισμό. Με την ίδια λογική και πολιτική προωθείται η ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων νερού πανελλαδικά. Στηρίζουμε των αγώνα των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ και την αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στις 11-1 μ.μ.
Η Ομάδα Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου (μέλος ΟΓΕ) έχει ήδη αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της υγείας στο νησί μας, με τις ανάγκες των γυναικών να μην ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο, αφού οι βασικότερες ειδικότητες που την αφορούν άμεσα είναι κενές πάνω από δεκαετία. Συζητάμε – αποφασίζουμε – οργανώνουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Ανακοίνωση Ομάδας Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου