Με πάθος, δύναμη και ένταση οι γυναικείες ομάδες του Α.Ο. Πάρου (τυπικά γηπεδούχος) και του Μαρπησσαϊκού διεκδίκησαν το ροζ φύλλο αγώνα στην τελευταία αγωνιστική του β’ ομίλου και παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Νικήτρια στο φινάλε με σκορ 59-54 αναδείχθηκε η ομάδα του Μαρπησσαϊκού, η οποία τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ ο Α.Ο. Πάρου ακολούθησε στην δεύτερη θέση με 4 νίκες και 2 ήττες.

Έτσι και οι δύο Παριανές ομάδες προκρίθηκαν μαζί -για δεύτερη συνεχή σεζόν- στο Final Four Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Πάρο το διήμερο 11-12 Μαΐου, με την συμμετοχή ακόμη του Α.Ο. Άνδρου και των Φαναριών Νάξου που πήραν το εισιτήριο από τον α’ όμιλο.

Στο αγωνιστικό μέρος, τα κορίτσια του Γιώργου Ζαμπακόλα ξεκίνησαν καλύτερα, στο 7’ προηγήθηκαν με +9 (17-8), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 18-12. Στη συνέχεια οι αθλήτριες του Βαγγέλη Μουρογιάννη ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν στους 3 πόντους (25-22) στο ημίχρονο, ενώ στο 23’ πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα με +5 (27-32). Από το σημείο αυτό ο Μαρπησσαϊκός διατηρούσε σταθερά ένα ισχνό προβάδισμα, ωστόσο το παιχνίδι φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, καθώς και οι δύο ομάδες έκαναν λάθη και δεν είχαν καλά ποσοστά από την περιφέρεια.

Δύο από τις «κομβικές» φάσεις για την εξέλιξη του ματς έγιναν στο τελευταίο 1’40’’ πριν τη λήξη, όταν η Σάττα ευστόχησε σε τρίποντο για τον Μαρπησσαϊκό και μετέτρεψε το σκορ από 53-54 σε 53-57, όπως επίσης και στα 48’’ όταν σε προσπάθεια της Αργυρίου για τον Α.Ο. Πάρου δέχθηκε μαρκάρισμα και χτύπησε στο πρόσωπο πέφτοντας στο παρκέ (αποχώρησε για το Κέντρο Υγείας όπου έκανε ράμματα) σε μία φάση που υποδείχθηκαν βήματα σε βάρος της. Από εκεί και μετά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο και ο Μαρπησσαϊκός πήρε τη νίκη με 59-54.

Πρώτες σκόρερ ήταν η Φλώρα Βιώνη (Α.Ο.Π.) και η Ευαγγελία Σάττα (Μαρπησσαϊκός) που πέτυχαν από 25 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ από στατιστικής πλευράς πολύ καλή παρουσία είχαν η Μάει Αργυρίου (Α.Ο.Π.) και η Μαρουσώ Λαουράκη (Μαρπησσαϊκός).

Δεκάλεπτα: 18-12, 25-22 (ημ.). 37-40, 54-59.
Α.Ο. Πάρου: (Ζαμπακόλας), Αργυρίου 8, Φασούλα, Αποστολοπούλου 14, Βιώνη 25 (3), Χανιώτη, Συριανού 2, Κοττίκα, Πετροπούλου 5 (1).
Μαρπησσαϊκός: (Μουρογιάννης), Μπαλλού 2, Τζανακοπούλου, Σάττα 25 (3), Σπ. Λαουράκη 5, Κεφάλα, Θεοδωράκη 9 (1), Καπαρού 5, Μ. Λαουράκη 13, Ανδρεοπούλου.