Ο δημοτικός συνδυασμός «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», μέσω δελτίο Τύπου που εξέδωσε, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πάρου και τονίζει την αντίθεσή του για τη διαχείριση του νερού από ιδιώτες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, η διάθεση του οποίου από τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) καθορίζεται αυστηρά από το νόμο 1069 του 1980. Οι κατά καιρούς κυβερνητικές ενέργειες αλλαγής του νομικού πλαισίου με οποιαδήποτε δικαιολογία για να αφαιρεθεί η διαχείριση του νερού από τις ΔΕΥΑ, ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησής του και δημιουργεί περιβάλλον εκμετάλλευσης και κερδοφορίας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Οι ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε χρηματοδοτήσεις και προσωπικό επί 33 ολόκληρα χρόνια λειτουργούν απρόσκοπτα κατασκευάζοντας με επιτυχία έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση.
Παράδειγμα ορατό η ΔΕΥΑ της Πάρου, η οποία από το 2000 που ιδρύθηκε και με όποια δημοτική διοίκηση, έχει εκτελέσει και εκτελεί μεγάλο αριθμό δύσκολων έργων στην ύδρευση και την αποχέτευση του νησιού μας. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στη ΔΕΥΑ της Πάρου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία. Δεν παραδίδουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία επιτυχημένες δημόσιες ή δημοτικές επιχειρήσεις. Αντίθετα τις ενισχύουμε και τις κάνουμε περισσότερο λειτουργικές και αποδοτικές.
Η επέκταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων», μας βρίσκει αντίθετους και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει από το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή τα σχετικά άρθρα που αφορούν το νερό.