Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο δημοτικός συνδυασμός «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» στέλνει το δικό του μήνυμα:

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τη χώρα μας κάτω από τον θλιβερό απόηχο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Ανάμεσα στα θύματα, αρκετές γυναίκες και νέα κορίτσια με πολλά όνειρα για τη ζωή που κόπηκαν βιαία στις ράγες του τρένου.
Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν, και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά για μια αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία.
Είναι γεγονός ότι η θέση της Γυναίκας είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν σε παγκόσμια κλίμακα. Ως Ελληνική κοινωνία όμως υστερούμε και δεν βοηθάμε τις γυναίκες να εκπροσωπούνται επαρκώς, όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε να καλυφθεί το πολύ σημαντικό έλλειμμα που έχουμε στην ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, αποτελεί ζητούμενο αλλά και πρόταγμα για την αναζωογόνηση της οικονομίας του νησιού μας, γιατί θα συμβάλει στη βελτίωση των κοινωνικών δομών τόσο σε ποιότητα όσο και σε ουσία.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία -ακόμη δε περισσότερο μας επιβάλλει το χρέος ν’ αναλογισθούμε τις ευθύνες μας -ατομικές και συλλογικές- προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.
Η σκέψη μας είναι στραμμένη στον αγώνα της γυναίκας της διπλανής πόρτας που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου και δίνει καθημερινά τον αγώνα της μέσα από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.
Από πλευράς μας προσβλέπουμε σε μια κοινωνία όπου κάθε γυναίκα και κάθε κορίτσι θα μπορεί να κάνει τις επιλογές του, και να μην υφίσταται καμίας μορφής κακοποίησης.