Με βασικό αίτημα «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο» και λέγοντας ένα μεγάλο «όχι» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Φοιτητικοί Σύλλογοι απ’ όλη την χώρα δίνουν πανελλαδικό ραντεβού την προσεχή Πέμπτη (8/2) στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, συνεχίζοντας για πέμπτη εβδομάδα τον αγώνα τους.

«Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα. Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί. Ας ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού, που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο και να το αποσύρει. Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ενιαία πανελλαδική απάντηση. Όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να βρεθούμε στην Αθήνα να διαδηλώσουμε!», τονίζουν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι, όλο αυτό το διάστημα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν στο πλευρό τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, διδάσκοντες και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, μαθητές, εργατικά σωματεία – κέντρα, ομοσπονδίες, άλλους φορείς που ενώνονται με τις διεκδικήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού κηρύσσοντας 24ωρη απεργία των διδασκόντων στα πανεπιστήμια, καλεί σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει κηρύξει στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων. Επίσης, στάση εργασίας και συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποφάσισε και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.