Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (11/3) στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου Νάξου, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας, κ. Καλλινίκου και την παρουσία του διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου Αλεξανδράκη.

Σκοπός της Ιερατικής Σύναξης ήταν η παράδοση των φορητών υπολογιστών και των αντίστοιχων εκτυπωτών στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που υλοποιεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί -εκτός των άλλων- να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους