Με περιοδείες σε Μήλο και Σέριφο συνέχισε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου,, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Συρμαλένιος.

Στη Μήλο…

Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Νίκος Συρμαλένιος, το απόγευμα της Παρασκευής (12/5) παραβρέθηκε σε συνάντηση στην καφετέρια Ακταίον, όπου είχε φιλική συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος και τέθηκαν όλα τα ζητήματα του προεκλογικού αγώνα, καθώς και οι θέσεις ενόψει της επόμενης μέρας. Στη συνάντηση μεταφέρθηκε το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο και η αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα το βράδυ της 21ης Μαΐου.
Το πρωί του Σαββάτου (13/5) ο κ. Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Ελένη Γαϊτανή, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο, Μανώλη Μικέλη, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού, τις προσπάθειες και το έργο της δημοτικής αρχής, καθώς και τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με δεδομένο ότι τον επόμενο Οκτώβριο θα έχουμε και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τέλος, περιόδευσε στον Καρρόδρομο του Τριοβασάλου, όπου μοιράζοντας το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τους καταστηματάρχες και με κατοίκους του νησιού.

Στη Σέριφο…

Το απόγευμα του Σαββάτου (13/5) ο κ. Συρμαλένιος περιόδευσε στο Λιβάδι, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού, ενώ το πρωί της Κυριακή (14/5) περιόδευσε στη Χώρα. Συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο, Κώστα Ρεβίνθη, με τον οποίο έκανε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα του νησιού. Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα του τελευταίου διαστήματος είναι και η προσπάθεια της εταιρείας «Μεταλλεία Σερίφου – Societe Des Mines De Seriphos Et De Spiliazeza (Au Laurium)», να ιδιοποιηθεί δημόσιες εκτάσεις στις περιοχές Κουταλά και Μεγάλο Λιβάδι, θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα και που συζητήθηκε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων και της εταιρείας. Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή για έργα που έχουν ολοκληρωθεί -όπως παιδικές χαρές, επισκευές σχολικών κτιρίων- καθώς και μελέτες που εκτελέστηκαν για το ταχυδιϋλιστηρίο του φράγματος, όπως και για μελέτες επισκευής του βιολογικού και των δικτύων αποχέτευσης. Σε αναμονή βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου, καθώς και οι προσλήψεις προσωπικού που έχει αιτηθεί ο Δήμος.
Ακολούθως, ο κ. Συρμαλένιος, συναντήθηκε με τον Γενικό Γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, Θανάση Κοντάρη, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση μετά την δημόσια επιστολή για τη δραματική κατάσταση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά και ειδικότερα στη Σέριφο. Φαίνεται ότι μετά την παραίτηση και την γνωστοποίηση της επιστολής στο πανελλήνιο, υπάρχει μια κινητικότητα με την πρόθεση τοποθέτησης παιδιάτρου και ενδεχομένως για την καλοκαιρινή περίοδο ενός ακόμη γενικού γιατρού, που συμπληρώνεται από την υπηρέτηση επιπλέον 3 αγροτικών γιατρών. Φυσικά το θέμα της ύπαρξης μιας μόνο νοσηλεύτριας εξακολουθεί να παραμένει. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τουλάχιστον για την ερχόμενη τουριστική περίοδο θα καλύπτεται σε επίπεδο εφημεριών το ΠΠΙ. Από την πλευρά του, ο κ. Συρμαλένιος τόνισε μια ακόμη φορά ότι η επιστολή παραίτησης του γιατρού, συγκλόνισε τους πάντες και ανέδειξε με δραματικό τρόπο τις ελλείψεις στα νησιά. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι προγραμματική δέσμευση η γενναία στήριξη του ΕΣΥ, με αιχμή τις προτάσεις κίνητρα για τη στελέχωση των δημόσιων δομών στα νησιά.