Το απόγευμα της Τρίτης (7/11) συναντήθηκαν στο «σπίτι του Δασκάλου» στην Παροικιά, εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου, προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο δράσεων που θ’ ακολουθηθεί για το Παλαιστινιακό, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και στήριξη στον αγώνα τους για την λευτεριά, ενώ αναφορά έγινε στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας και τους κινδύνους που έχει αυτή η στάση, ενώ επισημάνθηκε ότι «σ’ ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά πρωτίστως την δική μας ασφάλεια, αλλά και το δικαίωμα κάθε λαού να ζει ελεύθερα, είναι υπόθεση όλων μας να ενώσουμε τις φωνές μας και να το εκφράσουμε δυναμικά, μαζί με όλους τους νησιώτες με όλους σε όλη την Ελλάδα με όλους τους δημοκράτες σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων, αφού τοποθετήθηκαν και έκαναν προτάσεις, αποφασίστηκε να προγραμματιστεί ένα τριήμερο δράσεων, με προβολή αντιπολεμικής ταινίας και μία μαζική συγκέντρωση με καλεσμένο ομιλητή από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Μεταξύ των αιτημάτων, που αναφέρθηκαν και στην σχετική πρόσκληση, είναι:
«1. Ο άμεσος τερματισμός της εμπλοκής της χώρας μας, την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και πλοίων.
2. Καμία παραχώρηση των εδαφών και όλων των μέσων που διαθέτουμε για την άμυνα και μόνο της πατρίδας μας.
3. Καμία διευκόλυνση των νατοϊκών σχεδίων στην φλεγόμενη περιοχή που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα στα νησιά μας και όπου βρίσκονται οι αμερικανικές βάσεις».