Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται προ των πυλών και τα νησιά, μεταξύ αυτών και η Πάρος, αναμένεται να έχουν την τιμητική τους. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας την Τρίτη (30/5), οι προκρατήσεις στη νησιωτική χώρα κυμαίνονταν από 77% έως 93%, με τους ειδικούς να καταγράφουν αυξητικές τάσεις που αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και το 100% σε κάποια νησιά.

«Τα ακίνητα προς μίσθωση είναι πλέον περισσότερα σε σχέση με τον αριθμό που διατίθετο την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με την AirDNA, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι -αναφορικά με τις Κυκλάδες- στη Σαντορίνη 3.081, στη Μύκονο 2.479 και  στην Πάρο 2.030», τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στην Πάρο οι προκρατήσεις αγγίζουν το 92% με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 2.030 κατοικίες. Μάλιστα, το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 270-815 ευρώ, με την κατώτατη τιμή να αφορά κατοικία 40 τ.μ. και την ανώτατη τιμή κατοικία 102 τ.μ., σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.