Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου την Τρίτη (13/2) πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου, Βαζαίο Πετρόπουλο, προκειμένουν να συζητηθούν βασικά θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της περιφέρειας στον τομέα της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο Τύπου, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων παρουσίασε αρκετά σημαντικά διερευνητικά αιτήματα και ενημερώσεις, όπως:

  • Αρμοδιότητες Περιφέρειας: Η Ένωση ζήτησε έναν πιο ενεργό και συνεργατικό ρόλο στη διαχείριση των ευθυνών της περιφέρειας σχετικά με τις σχολικές κοινότητες, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Υποστήριξη Αθλητικών Δραστηριοτήτων: Η Ένωση ζήτησε υποστήριξη για δύο επερχόμενες αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνουν. Η μία αφορά σε ενημερωτική ημερίδα με συμμετοχή αθλητικής ψυχολόγου και η άλλη σε βιωματικά παραολυμπιακά αθλήματα για τους μαθητές. Αυτές οι δραστηριότητες στοχεύουν στην προώθηση της υγείας, της ένταξης και της συμμετοχής των μελών μας.
  • Κατασκευή Γυμνασίου Παροικιάς: Ερωτήθηκε για την πρόοδο της δημιουργίας του Γυμνασίου Παροικιάς, τονίζοντας τη σημασία της παροχής επαρκών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων για το νησί.
  • Δράσεις αναφορικά με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου: Η Ένωση ενημέρωσε τον Έπαρχο για τις προσπάθειές τους σχετικά με τις αξιολογήσεις που πραγματοποιεί το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου, στην Πάρο. Εξέφρασαν την ανησυχία για την οικονομική επιβάρυνση που αναλαμβάνουν σύλλογοι & επιχειρήσεις, ενώ η ευθύνη για το κτηριακό αποτελεί αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες της Ένωσης Γονέων και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της για άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματά τους.

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών των σχολικών κοινοτήτων και προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τις περιφερειακές αρχές προς όφελος όλων των κατοίκων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.