Επαφές με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος» και της ΕΛΜΕ, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2023-2024, είχε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, κατόπιν πρωτοβουλίας του, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τη δυνατότητα παροχής του υψηλότερου δυνατού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, με κυρίαρχο το ζήτημα της στέγασης στην Πάρο. Ο δήμαρχος, από τη μεριά του, δεσμεύθηκε ότι ο δήμος θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, προκειμένου να είναι απροβλημάτιστη η διαβίωση των δημόσιων λειτουργών που έχουν την ευθύνη της Παιδείας και της νέας γενιάς. Επίσης έκανε γνωστό ότι ο δήμος παρέχει συνολικά περίπου 28 δωμάτια σε δημόσιους λειτουργούς, ενώ έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό 75.000 ευρώ προκειμένου επίσης να διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης ή διατροφής τους στο νησί μας.

Παράλληλα, ο κ. Κωβαίος, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους δασκάλων και καθηγητών σχετικά με το πρόγραμμα συντήρησης και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, το οποίο εξελίσσεται και φέτος με ταχύτατους ρυθμούς. Ενώ, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τους ίδιους, που ζουν καθημερινά τις σχολικές εγκαταστάσεις, σχετικά με θέματα που χρήζουν της προσοχής του δήμου, τα οποία οι υπηρεσίες κατέγραψαν λεπτομερώς και θα προβούν άμεσα στην αντιμετώπισή τους.

«Για τον δήμο Πάρου, η Παιδεία και οι λειτουργοί της ήταν, είναι και θα είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα. Όπως ακριβώς και η νέα γενιά, στην οποία αγωνιζόμαστε να παραδώσουμε ένα νησί που θα συνδυάζει ανάπτυξη, αειφορία και βιωσιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάρου.