Με ψήφους 9 υπέρ, 6 κατά και 2 απών, εγκρίθηκε στη χθεσινή (31/10) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου υπέρ της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ και την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στους σχεδιασμούς τους, στην επιχειρούμενη γενοκτονία.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς και απαρτχάιντ.
Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα που επικαλείται το κράτος του Ισραήλ, επιχείρημα που επικαλείται και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά η πολιτική της γενοκτονίας ενός λαού.
Καταδικάζουμε την πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ για την περιοχή, που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι’ αυτό και απαιτεί:
– Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
– Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
– Να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε είδους συμμετοχή και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
– Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου
».