«Χ»ωρίς νικητή το Παριανό ντέρμπι… Α.Ε. Πάρου-Α.Ο. Πάρου 2-2

123

Τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μοιράστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (29/10) στην κοινή έδρα του δημοτικού σταδίου Παροικιάς η Α.Ε. Πάρου και ο Α.Ο. Πάρου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.

Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες αναζήτησαν το «τρίποντο» της νίκης, ο τυπικά φιλοξενούμενος Α.Ο.Π. ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια, προηγήθηκε νωρίς και δημιούργησε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του, ωστόσο έμελλε να σώσει εντέλει την… παρτίδα με γκολ στις καθυστερήσεις. Από την άλλη πλευρά, η τυπικά γηπεδούχος Α.Ε.Π. παρουσίασε νωχελικό αγωνιστικό πρόσωπο, δεν μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και παρότι κατάφερε να ανατρέψει τη σε βάρος της κατάσταση στην εξέλιξη του ματς αρκέστηκε στην ισοπαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο το νεανικό σύνολο του Δημήτρη Τριανταφυλλάκου κυριάρχησε και προηγήθηκε με 1-0 στο 11’ έχοντας πρωταγωνιστές τους Αλιφιέρη και Δαφερέρα, με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να πλασάρει ψηλοκρεμαστά. Το γκολ αυτό έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση στον Α.Ο.Π. που συνέχισε να φτιάχνει ευκαιρίες, όμως όλες σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Α.Ε.Π., Αντώνη Νικολάου, που πραγματοποίησε τρεις επεμβάσεις σε σουτ των Αλιφιέρη (28’, 31’) και Δαφερέρα (29’). Από την πλευρά της η Α.Ε.Π. δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατέγραψε μία φάση σε κεφαλιά του Γκασίσου (38’) που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Α.Ο.Π. μπήκε ξανά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50’, όταν σε σέντρα του Αλιφιέρη ο Δαφερέρας έπιασε σουτ στη κίνηση και πάλι όμως ο Νικολάου κράτησε όρθια την Α.Ε.Π. με τρομερή απόκρουση. Από εκεί και μετά η ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 54’ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (1-1) μ’ ένα όμορφο απευθείας χτύπημα φάουλ του Αριανούτσου, που εκμεταλλεύτηκε και το «κακοστημένο» αντίπαλο τείχος. Στο επόμενο τέταρτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την Α.Ε.Π. να ανεβάζει «στροφές» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ειδικότερα, στο 80’ σε κόρνερ του Παπαδόπουλου ο Αριανούτσος έπιασε την γυριστή κεφαλιά, ο Τάσιος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 82’ σε αντεπίθεση της Α.Ε.Π. ο Γκασίσου πήρε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Αυτό δεν ήταν όμως το τελικό σκορ, καθώς ο Α.Ο.Π. παρά την ψυχρολουσία -με βάση την εικόνα του αγώνα- δεν τα παράτησε και στο 92’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (2-2) με ωραίο σουτ του Παπαθεοδώρου, μετά από φάουλ του Δαφερέρα.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει «γλυκόπικρη γεύση» και στις δύο ομάδες. Στον μεν Α.Ο.Π. για την πολύ καλή αγωνιστική του παρουσία και στην δε Α.Ε.Π. για το γεγονός ότι ανέτρεψε προσωρινά το σκορ και δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Όπως και να ‘χει όμως, βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική και οι δύο Παριανοί εκπρόσωποι αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές του 2ου ομίλου στην διεκδίκηση μιας θέσης για τα πλέι-οφ.

Α.Ε. Πάρου: (Αλεξανδρής), Νικολάου, Δ. Κρητικός, Στ. Κρητικός, Μανδραβέλης, Μουράι, Παπαδόπουλος, Μπαμπαλιού (46’ Αριανούτσος), Καργιώτης (61’ Τάσιος), Ε. Κρητικός, Σαμπατίνο (26’ Ζίλτσε / 80’ λ.τ. Τσόκα), Γκασίσου.
Α.Ο. Πάρου: (Τριανταφυλλάκος), Καλλαλές, Μαραγκουδάκης (89’ Παντελαίος), Μπέτσα (68’ Σάμιος), Λάβδας, Γ. Σαρρής, Βοσινάκης, Δαφερέρας, Φ. Πούλιος (89’ Αδάμ), Αλιφιέρης, Μουρλάς, Παπαθεοδώρου.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

  1. Α.Ε. Πάρου 7 β. (2-1-0)
  2. Παμμηλιακός 6 β. (2-0-0)
  3. Α.Ο. Πάρου 4 β. (1-1-0)
  4. Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας 1 β. (0-1-1)
  5. Πανσιφναϊκός 1 β. (0-1-2)
  6. Α.Π.Σ. Κύθνου 0 β. (0-0-2)