Με θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» ο 11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς φίλους, ηλικίας 4-15 ετών, ν’ αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους που θα ήθελαν να αφήσουν στους ανθρώπους του μέλλοντος, χρησιμοποιώντας ζωγραφική, κολλάζ, φωτογραφία ή μικτή τεχνική και να την εντάξουν μέσα στο περίγραμμα ενός αγγείου.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Φέτος, μέσα από τον Διαγωνισμό, γίνεται περιήγηση στη μόνιμη έκθεση «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» που παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Μέσα από θεματικές ενότητες και αντικείμενα μαθαίνεται η ιδιωτική και η δημόσια ζωή των αρχαίων Ελλήνων στην Κλασική και την Ελληνιστική περίοδο. Μία από τις πιο πλούσιες πηγές με πληροφορίες για την αρχαιότητα σήμερα είναι οι ζωγραφισμένες εικόνες πάνω στα πήλινα αγγεία.

Ο φετινός διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Απριλίου 2024 και τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο σε μια μεγάλη έκθεση, στο πλαίσιο του «2ου Cycladic Kids Festival». Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Σημειώνεται ότι, η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής θα πρέπει να γίνεται για κάθε έργο ξεχωριστά. Κάθε παιδί ή ενήλικας, πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής, να επισυνάψει ηλεκτρονικά το έργο του και να λάβει μοναδικό κωδικό. Τα έργα που στέλνονται ταχυδρομικά χωρίς να έχουν λάβει κωδικό, δεν θα παίρνουν μέρος στη διαδικασία.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες, σχετικά με τον 11o Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, στην ιστοσελίδα: kidscontest.cycladic.gr.