Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οργανώνει δωρεάν σεμινάρια για δύο ιδιαίτερα επίκαιρα θέματα, την αύξηση των απευθείας κρατήσεων και τη διοίκηση προσωπικού σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης κρίσης στελέχωσης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης», το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου 2023, με εισηγητή τον επαγγελματία του μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, Δρ Δημήτρη Κούτουλα, ο οποίος θα διαφωτίσει δύο από τα πιο πιεστικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις θέματα, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές τόσο από ελληνικά ξενοδοχεία όσο και από επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 17:00, θα διεξαχθεί το σεμινάριο με τίτλο «Direct Booking Masterclass»: Αύξηση των απευθείας κρατήσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα», στο οποίο θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι μέθοδοι που μπορούν να υιοθετήσουν τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής – όπως λ.χ. ξενοδοχεία, βίλες, διαμερίσματα και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης – προκειμένου να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις, να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα παραδοσιακά κανάλια διανομής (tour operators, OTAs) και να βελτιώσουν αισθητά την κερδοφορία τους. Θα παρουσιαστούν τα κατάλληλα διαδικτυακά και λοιπά εργαλεία του μάρκετινγκ και θα αναλυθεί το «Direct-Booking Decagon», μια μεθοδολογία δέκα σημείων για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται:
• Σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, βιλών, διαμερισμάτων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής.
• Σε διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων.
• Σε στελέχη πωλήσεων, κρατήσεων και μάρκετινγκ.
• Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα των πωλήσεων και ευρύτερα του μάρκετινγκ.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 17:00, θα διεξαχθεί το σεμινάριο με τίτλο «Hotel HR Masterclass»: Πρόκειται για ένα εντατικό σεμινάριο που θα φανεί χρήσιμο όχι μόνο σε ξενοδόχους και ξενοδοχειακά στελέχη αλλά σε όλους όσους απασχολούν και διευθύνουν προσωπικό στο πλαίσιο μιας τουριστικής επιχείρησης. Θα αναλυθούν συχνά λάθη που γίνονται στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και πώς αυτά μπορούν να αποφευχθούν, ενώ θα προταθούν πρακτικοί τρόποι για να γίνει πιο αποτελεσματική η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης, καθώς επίσης η καθοδήγηση και εμψύχωση του προσωπικού σε μια ξενοδοχειακή και εν γένει τουριστική επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους. Το σεμινάριο θα εστιάσει ειδικότερα σε βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού, την προσέλκυση νέου προσωπικού αλλά και σε τρόπους εξοικονόμησης προσωπικού στον τομέα της φιλοξενίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται:
• Σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, βιλών, διαμερισμάτων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής.
• Σε ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων κάθε μορφής (πλην καταλυμάτων) που απασχολούν προσωπικό όπως λ.χ. τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, μεταφορικές επιχειρήσεις κοκ.
• Σε διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων.
• Σε στελέχη διοίκησης ανθρωπίνων πόρων.
• Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και του hospitality management εν γένει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους εγγραφούν κατά την προσέλευσή τους.