Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Πάρου, το πρωί της Παρασκευής (9/6) έλαβε αίτημα από το Λιμενικό Σώμα για παροχή βοήθειας σε ημιβυθισμένο σκάφος στη θαλάσσια περιοχής «Κολυμπήθρες» Νάουσας. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν εκτός του σκάφους.

Η ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου για περιστατικό ημιβύθισης Ι/Φ σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας Αγίας Καλής εντός του όρμου Νάουσας Πάρου.
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω σκάφος υπέστη εισροή υδάτων λόγω ρήγματος, με αποτέλεσμα να επικαθήσει στο βυθό της θάλασσας σε βάθος τριών μέτρων περίπου, ενώ οι δύο επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν από το σκάφος, καλά στην υγεία τους.
Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου για απάντληση των υδάτων και ιδιωτικά μέσα για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ιδιώτες δύτες διενεργούν εργασίες προσωρινής αποκατάστασης του ρήγματος, προκειμένου το εν λόγω σκάφος να αποκολληθεί και να μετακινηθεί σε καρνάγιο της Νάουσας.
Περιμετρικά του σκάφους έχουν τοποθετηθεί προληπτικά απορροφητικά φράγματα και πετσέτες, με μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

bluestarferries

goldenstarferries