Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί 19-23 Οκτωβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο «Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte” στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά και συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν αποκλειστικά: πιστοποιημένα ΠΟΠ ή και ΠΓΕ ή και ΕΠΙΠ ή και Βιολογικά με έγκριση H.A.C.C.P. ή και ISO αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν το αργότερο έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας: https://www.pnai.gov.gr/archives/23251 (λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων).

Σημειώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα την εγγραφή τους στην έκθεση (κόστους περίπου 1.400 € πλέον ΦΠΑ) κατοχυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή τους. Επίσης η επιστροφή προϊόντων από την έκθεση (πέραν του διαφημιστικού και διακοσμητικού υλικού), τα εισιτήρια, η διαμονή, η παροχή ρεύματος για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού εξοπλισμού που ενδεχομένως θα χρειαστούν, είναι κόστη που βαρύνουν τους ίδιους τους εκθέτες και δεν καλύπτονται από την Περιφέρεια.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 (κ. Τάνια Ρούσσου, Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Π.Ε. Δωδεκανήσου) και 2281082380 (κ. Ντίνα Βλάχου, Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Π.Ε. Κυκλάδων).