Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στις Κυκλάδες, Αναστάσης Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως ΚΚΕ απευθύνουμε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Παριανούς, τους Αντιπαριώτες, γενικότερα τους Κυκλαδίτες, αλλά και τους μόνιμα ή εποχικά εργαζόμενους στα νησιά μας, με τους οποίους βρεθήκαμε, πορευτήκαμε και παλέψαμε μαζι κατά τη διπλή προεκλογική περίοδο του Μάη-Ιούνη 2023.
Η παγιωμένη εκλογική άνοδος του ΚΚΕ καταδεικνύει την ανάπτυξη αλλά και το βάθος των δεσμών του με τους νησιώτες, ενώ αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους απέναντι στα πολλά και πολύμορφα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όσους και όσες αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και έκαναν τα πάντα για να τις υπερβούν. Η μη διευκόλινση (ουσιαστικά υπονόμευση) του δικαιώματος της ψήφου για χιλιάδες εργαζόμενους -ιδιαίτερα νέους- στους οποίους, λογοι οικονομικοί, εργασίας, κοκ., όρθωσαν ανυπέρβλητα εμπόδια στο να μπορέσουν να ψηφίσουν, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Το πολιτικό τοπίο, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κάλπη της 25ης Ιούνη, εμφανίζεται αρνητικό και δυσοίωνο για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Ειδικά όσον αφορά την κοινοβουλευτική επανεμφάνιση του εγκληματικού νεοναζισμού με άλλη προβιά. Γι’ αυτό και τα καθηκοντά μας στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπισή και προώθηση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων αναδεικνύονται ακόμη πιο αυξημένα την επαύριο της εκλογικής μάχης.
Δεν επαναπαυόμαστε, δεν χάνουμε στιγμή. Με εφαλτήριο το γεγονός ότι η φλόγα της αντίστασης και της ελπίδας καίει από την 26η Ιούνη ακόμα πιο δυνατά, καλούμε σε περαιτέρω συσπείρωση και κινητοποίηση γύρω από το ΚΚΕ: Για να ορθώσουμε ανάστημα πραγματικής, μαχητικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης. Για να ενισχύσουμε τους όρους και τις δυνάμεις της αντεπίθεσης. Για να κάνουμε τα σκοτάδια φως!
».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets