Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

Το πλάνο δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2023, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση στην Ερμούπολη.

Εισηγούμενος το θέμα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στην αλλαγή στρατηγικής που ακολουθείται πλέον για την προβολή του Νοτίου Αιγαίου, η οποία υπαγορεύτηκε από τις συνθήκες που διαμόρφωσαν οι διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών και κυρίως η πανδημία και που, εκ του μετρήσιμου αποτελέσματος, κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη.

Όσον αφορά το πλάνο δράσεων τουριστικής προβολής για το έτος 2023, αυτό καταρτίστηκε σε μια περίοδο κατά την οποία  δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η επίδραση που θα έχει στην καταναλωτική συμπεριφορά των δυνητικών τουριστών η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που απορρέει τόσο ως προς την κατάσταση στην Ουκρανία, κυρίως όμως από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την αύξηση του κόστους ζωής στο σύνολο των αγορών.
Εξάλλου, στην τελευταία και πλέον επικαιροποιημένη θέση του, την 23η Νοεμβρίου 2022, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, που επιδεινώθηκε από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, θα μπορούσε να επηρεάσει τον ρυθμό ανάκαμψης το τέταρτο τρίμηνο αλλά και το 2023». Συνεπώς ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος προβολής του Νοτίου Αιγαίου για την προσεχή σαιζόν είναι η ευελιξία, δηλαδή η  δυνατότητα να αναπροσαρμόζεται αναλόγως των συνθηκών του εξωτερικού περιβάλλοντος σε κάθε αγορά – στόχο.

Με βάση τα παραπάνω, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας το 2023 θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες δράσεων:
•  Διαφημιστικές καμπάνιες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα
•  Συνέργειες προώθησης με Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες
•  Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις
•  Συμμετοχή / διοργάνωση road shows, workshops, ειδικών εκδηλώσεων
•  Διευρυμένη παρουσία στα κοινωνικά μέσα
•  Παραγωγή υλικού και διαφημιστικών
•  Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img