Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκε χθες (7 Ιουνίου 2023) στοχευμένη αστυνομική εξόρμηση για την πρόληψη – καταστολή της μικροεγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη διασφάλιση δράσεων της δημοτικής Αρχής Πάρου.

Για την επίτευξη της αστυνομικής επιχείρησης, η όποια υλοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχων με επαρκή αστυνομική δύναμη, τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό. Η εξόρμηση κάλυψε όλο φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα: Ελέγχθηκαν 30 άτομα και 20 οχήματα, προήχθησαν 12 άνδρες και 9 γυναίκες, συνελήφθησαν 21 άτομα για παράνομη εγκατάσταση – κατασκήνωση σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο, χωρίς προϋποθέσεις υγιεινής και κατάληψη θέσεων στάθμευσης. Επίσης, προέκυψε ότι μια 22χρονη ημεδαπή διωκόταν με τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, μια 43χρονη διωκόταν με καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής, ενώ ένας 19χρονος αλλοδαπός διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.