Την υποψηφιότητα δύο γυναικών στη Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, ανακοίνωσε η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο, ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών. Ο λόγος για την οικονομολόγο Μαρία Τριβυζά και για την καθηγήτρια ξένων γλωσσών Μαργαρίτα Πανωρίου.

Το βιογραφικό της Μαρίας Τριβυζά

Η Μαρία Τριβυζά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μάρπησσα της Πάρου και σπούδασε Οικονομικά – Λογιστικά στην Α.Β.Σ.Π. Επίσης, είναι Πτυχιούχος Ιεροψάλτρια της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Είναι μητέρα δύο τέκνων, συνταξιούχος του Ε.Ο.Τ., πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φίλοι της Ι.Μ. Παναγίας Μοναχής – Αγίου Φανουρίου», Μάρπησσας Πάρου και εκλεγμένη εκπρόσωπός του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας στον ΟΣΥΓΥ. Εργάστηκε επί 25 χρόνια στον Ε.Ο.Τ. σε διάφορες επιτελικές θέσεις μέχρι της συνταξιοδότησής της, ενώ είχε εργαστεί και ως ασφαλίστρια στον κλάδο ζωής στην Αγροτική Ασφαλιστική. Ασχολήθηκε επί 12 συνεχόμενα χρόνια στο Δήμο Πάρου ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος. Στα χρόνια αυτά διετέλεσε, 4 χρόνια ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Κοινότητας Μάρπησσας, 9 χρόνια ως Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου και 4 χρόνια ως Πρόεδρος του Ν.Π.Κοιν Προστασίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Μέλος των Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου και ΚΔΕΠΑΠ. Ασχολήθηκε επί 25 χρόνια, ως Γ.Γ. στον Συνδέσμου Μαρπησσαίων – Αρχιλοχιτών Αθηνών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ίδρυση Ομάδας Αιμοδοσίας και Χορευτικού Συγκροτήματος. Διετέλεσε Γ.Γ. στην Αιγαιοπελαγίτικη Ένωση 150 Σωματείων Αιγαίου. Συμμετείχε στο Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΟΤ, όπου δημιούργησε την Τράπεζα αίματος και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΕΟΤ. Συνεργάστηκε με την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας επί 6 χρόνια για την αναστήλωση της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας.

Δήλωση της Μαρίας Τριβυζά

«Μία βασική προϋπόθεση αλλά συνάμα και διαφορά μεταξύ των εκλογών Πρώτου και Δευτέρου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εθνικών Εκλογών είναι ότι στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές αξιολογείς και εκλέγεις πρόσωπα. Αξιολογείς το έργο τους, το όραμα, το ήθος και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολίτες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε τοπικής κοινωνίας. Κάνεις  στην “μπάντα” όπως λέμε στο νησί, πολιτικές και κομματικές αντιλήψεις, δίνοντας προτεραιότητα στο κοινό τοπικό συμφέρον. Η μέχρι σήμερα διαδρομή μου στα κοινά του νησιού μου και από τις θέσεις που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου, δεν μου επιτρέπουν εκπτώσεις σε αξίες. Μου επιβάλλουν να πράττω με ρεαλισμό και αξιοκρατικά κριτήρια. Βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια τον τρόπο δουλειάς του Γιώργου Χατζημάρκου θα τον χαρακτήριζα ως άνθρωπο των έργων και της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών ποιότητας ζωής για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου. Δεν αποφεύγει τα δύσκολα. Αυτό ήταν και το βασικό κριτήριο για να δεχτώ την πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου και να μετέχω στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Πάρο και την Αντίπαρο. Απόφαση δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση για τη δουλειά και τις απαιτήσεις του μέλλοντος. Συντάσσομαι και στηρίζω το όραμα και το πρόγραμμα του συνδυασμού, διότι προδιαγράφει ένα καλύτερο μέλλον για τα Νησιά μας, για τα Παιδιά μας, για τις Οικογένειές μας, για τους Συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι με τις δυνάμεις και την εμπειρία την οποία διαθέτω, θα μπορέσω και εγώ να συμβάλλω σε αυτήν την επιτυχία. Δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί. Πρέπει και μας αξίζει να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το Νότιο Αιγαίο, για τον τόπο μας, για την Πάρο και την Αντίπαρό μας!!!».

Το βιογραφικό της Μαργαρίτας Πανωρίου

Η Μαργαρίτα Πανωρίου είναι καθηγήτρια ξένων γλωσσών, μεταφράστρια και επιχειρηματίας. Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ως αυταπασχολούμενη διδάσκοντας τη γερμανική, αγγλική και ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, εργάζεται ως μεταφράστρια για οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ διαθέτει εργασιακή εμπειρία και στον κλάδο του Τουρισμού, συνεργαζόμενη με ταξιδιωτικό γραφείο. Λειτουργεί με τον αδελφό της υπεραστικό λεωφορείο στην Κ.Τ.Ε.Λ. Πάρου Α.Ε. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων της Πάρου. Είναι παντρεμένη με τον Ζαννέτο Μαλατέστα, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί.

Δήλωση της Μαργαρίτας Πανωρίου

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ίσως ο σημαντικότερος οργανισμός για τη νησιωτικότητα. Είμαι για πρώτη φορά υποψήφια με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, γιατί οι ανάγκες του τόπου αυξάνονται διαρκώς και απαιτείται συμμετοχή και συνεργασία για την ανάδειξη και την κάλυψή τους».

bluestarferries

goldenstarferries