Παριανές και Παριανοί, ξεκινάμε από αύριο Σάββατο την παρουσίαση των υποψηφίων που θα αποτελέσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έχοντας όμως τη σκέψη μας και την καρδιά μας σε αυτούς που χάθηκαν, σε όλους όσοι δοκιμάζονται από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Ο λαός μας ανυπεράσπιστος χάνει σπίτια, περιουσίες, ζωικό κεφάλαιο και το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται ανεπανόρθωτα. Βιώνουμε και πάλι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που τα μέτρα πυροπροστασίας λογίζονται ως κόστος.

Δεν αρκούν οι ευχές και το ανάθεμα για τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή. Η χώρα μας στο όνομα των ιδιωτικών συμφερόντων καίγεται πολλά χρόνια πριν υπάρξει το επιχείρημα αυτό, και στα καμένα ξεφύτρωναν βίλες, εργοστάσια και γίνονταν ιδιωτικές ρυμοτομήσεις. Έστω και τώρα πρέπει να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Ειδικότερα στο νησί μας ευθύνες στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας έχει τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή. Υποτιμώντας την αναγκαιότητα των μέτρων η μεν πρώτη δεν έχει ολοκληρώσει των καθαρισμό των ρείθρων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και η δεύτερη δεν έκανε καθόλου καθαρισμό των ρείθρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα τα χόρτα και τα κλαδιά να είναι επί του οδοστρώματος, με ότι αυτό σημαίνει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς και ασφάλειας πεζών και οχημάτων.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, η κατάσταση που επικρατεί στην Πάρο στο τομέα της Δημόσιας Υγείας, στη σχολική στέγη, στις αθλητικές υποδομές, στις υποδομές του πολιτισμού, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο οδικό δίκτυο, στην αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, στα απαραίτητα έργα υποδομής για την ποιότητα της ζωής μας, έχουν την υπογραφή της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά αλλά και της δημοτικής αρχής που είναι υποταγμένη σε αυτή την πολιτική.

Στις 8 Οκτωβρίου η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί τη μοναδική, μαχητική, εναλλακτική λύση για τον παριανό λαό. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι δοκιμασμένη στα δύσκολα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, συνεπής δύναμη, με γνώση των προβλημάτων, με αναγνώριση από τη πλειοψηφία των Παριανών, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός.

Τα αποτελέσματα της επιλογής του εκλογικού σώματος το 2019 είναι ορατά. Μια ακόμα τετραετία χαμένη για τις ανάγκες των πολλών και τα πάμπολα προβλήματα του νησιού μας. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε μια ακόμα πενταετία. Την πολιτική του Μ. Κωβαίου την βιώσαμε στο πετσί μας.

Από την άλλη δεν συνιστά αλλαγή ένας άλλος διαχειριστής όπως ο Κ. Μπιζάς, στοιχισμένος στην ίδια πολιτική, με περιγραφή των προβλημάτων αλλά χωρίς δείγματα γραφής, χωρίς συμβολή και ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού μας στην 9ετη παρουσία του στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σήμερα με το χέρι στην καρδιά πρέπει να αποφασίσετε αν θα μείνουμε στα ίδια ή με την ψήφο σας στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα αλλάξουν τα πράγματα.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να υπερψηφίσετε στις 8 Οκτωβρίου τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα η ελπίδα για μια άλλη Πάρο, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Κώστας Ροκονίδας,
Υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

bluestarferries

goldenstarferries