Με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, ο δήμος Πάρου τοποθέτησε φορητούς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (ΑΕΑ) σε κεντρικά σημεία των περιοχών Παροικίας, Αλυκής, Μάρπησσας, Μαρμάρων και Νάουσας (σε αθλητικούς χώρους, σχολειά κλπ).

Ειδικότερα, ο δήμος Πάρου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του τα εξής:
Ο δήμος Πάρου, θέλοντας να διευκολύνει την επαρκή ενημέρωση και τον έγκαιρο εντοπισμό των υπαρχόντων απινιδωτών σε περίπτωση ανάγκης, σχεδίασε έναν δυναμικό τοπικό χάρτη Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο καταγράφονται όλοι οι διαθέσιμοι απινιδωτές, ούτως ώστε ο χρήστης ή ο διασώστης να μπορεί να βλέπει τις θέσεις των κοντινών απινιδωτών στον χάρτη και στη συνέχεια να προβαίνει στον φυσικό εντοπισμό τους. Ο χάρτης σύντομα θα είναι προσβάσιμος και μέσω QR code. Συμπληρωματικά, θα επιδιωχθεί η ειδική σήμανση των περιοχών όπου υπάρχουν, ακόμα και των κτιρίων εντός των οποίων είναι εγκατεστημένοι αυτοί.
Δήλωσε τον απινιδωτή σου! Σώσε μία ζωή!
Καλούμε όλους του πολίτες που έχουν απινιδωτή και επιθυμούν να το διαθέσουν σε περίπτωση ανάγκης να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα, ώστε να ενημερωθεί η σελίδα και να τους αποσταλεί το ταμπελάκι με την ειδική σήμανση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα (https://forms.gle/gWeqLnCE9Cz5VyDz5) ή να προσκομίσουν αυτοπροσώπως το σχετικό έντυπο δήλωσης στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάρου (Δημαρχείο Πάρου, υπόψη κου Εμμ. Καβάλλη).
Μπορείτε να κατεβάσετε τον Χάρτη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάρου στην ηλεκτρονική δ/νση: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1emOS356yEreJzumli1Ni_8mrRhugBBg&usp=sharing.

bluestarferries

goldenstarferries