Την Πάρο και Αντίπαρο επισκέφθηκε το διήμερο 5-6 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Συρμαλένιος.

Την Παρασκευή (5/5) το πρωί -μαζί με τους συνυποψήφιους του Ειρήνη Βλαστάρη, Βασίλη Γλέζο, Θαλλελαία Καραμολέγκου και Μαρία Χανιώτη περιόδευσαν στην αγορά της Παροικιάς, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες και απλούς πολίτες.

Στη συνέχεια μαζί με το μέλος της Κ.Ε. και οργανωτικό υπεύθυνο Αιγαίου, Γιάννη Βουλγαράκη, καθώς και το μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων, Χρήστο Βενιανάκη, μετέβησαν στην Αντίπαρο, όπου περιόδευσαν στον παραλιακό και στον κεντρικό δρόμο του οικισμού και συνομίλησαν κυρίως με καταστηματάρχες. Κοινός παρονομαστής η προσδοκία για καλή τουριστική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα και η αγωνία για την ακρίβεια και τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών από τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί.

Την Παρασκευή (5/5) το απόγευμα συμμετείχε μαζί με τους συνυποψηφίους του και τα μέλη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην πολυγωνική αίθουσα του Γενικού Λυκείου της Παροικιάς. Στη γεμάτη αίθουσα και σε ζεστή ατμόσφαιρα από την προσδοκία νίκης στις εκλογές της 21ης του Μάη, αναλύθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη μέρα, οι προγραμματικές δεσμεύσεις για τις 50 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, οι θέσεις για τη νησιωτικότητα, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και βιώσιμες λύσεις στον τουρισμό και στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Το Σάββατο (6/5) το πρωί, με συμμετοχή των συνυποψήφιων του αλλά και της συντονίστριας της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ανθής Πατραμάνη, καθώς και της συντονίστριας της Ο.Μ. Πάρου – Αντιπάρου, Μαριαλένας Σαρρή – Παναγάκη, ο κ. Συρμαλένιος συμμετείχε σε συνάντηση με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, την ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου και τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Ωδείου. Στην εκτεταμένη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν όλα τα ζητήματα και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά και της εκπαίδευσης, γενικά και ειδικότερα, όπως η ριζική αλλαγή της αξιολόγησης, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, η ανάγκη αντιμετώπισης του στεγαστικού και η απαίτηση δέσμευσης της δημοτικής αρχής για συγκεκριμένα μέτρα, η αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων των σχολικών κτιρίων και η κατασκευή του 2ου Γυμνασίου της Παροικιάς, το αίτημα για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ, κλπ. Επίσης αναδείχθηκε το θέμα της «απαράδεκτης απόφασης του δήμου για τη μεταστέγαση του δημοτικού ωδείου σε χώρο πλήρως ακατάλληλο» -όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συρμαλένιος- και οι ενέργειες του συλλόγου γονέων για την αποτροπή αυτής της απόφασης.

Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος μετείχε στο συνέδριο για την «Αειφορία στην Πάρο» που οργάνωσαν ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών, ο Σύλλογος Φίλων Πάρου και Αντιπάρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς και Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Υρία Λευκών. Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέδειξε το θέμα της θεσμοθέτησης επιτέλους ενός ολιστικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού που θα καθορίζει συγκεκριμένες χρήσεις γης, καθώς και της θεσμοθέτησης της έννοιας της φέρουσας ικανότητας που πρέπει να καταστεί οργανικό στοιχείο στις μελλοντικές αποφάσεις για οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα.