Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αντίπαρο και πιο συγκεκριμένα στο πάρκινγκ της Ψαραλυκής. Μάλιστα τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος, Τάσος Φαρούπος, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Με χαρά σας ανακοινώνουμε την δημιουργία του πρώτου δημόσια προσβάσιμου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον χώρο στάθμευσης της Ψαραλυκής με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών φόρτισης ιδίως των επισκεπτών του νησιού μας, οι οποίοι είναι κάτοχοι ηλεκτρικού οχήματος. Ο φορτιστής μπορεί να εξυπηρετήσει την παράλληλη φόρτιση δύο οχημάτων, ενώ τα οχήματα μπορούν να φορτίσουν άμεσα μετά τη σύνδεση του οχήματος (plug and charge).
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε δημιουργία τριών επιπλέον σταθμών φόρτισης, στο λιμάνι, στο Σιφναίικο Γιαλό και στον Άγιο Γεώργιο. Η ανάπτυξη των σταθμών πραγματοποιείται σε συνέχεια της εκπόνησης από τον Δήμο Αντιπάρου Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), βάσει απαιτήσεων και προδιαγραφών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο φορτιστής εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), το οποίο και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην εξυπηρέτηση μιας σημαντικής υποδομής για το νησί μας
».

bluestarferries

goldenstarferries