Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού -σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και βία κατά υπαλλήλων- προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Πάρου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (9/7), στην Πάρο. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας ακόμη αλλοδαπός, συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού με ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιούσαν δίκυκλο όχημα με το οποίο μετέβαιναν σε κατοικίες όπου τις παραβίαζαν, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόωρη απουσία των ενοίκων και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και κουτιά ασφαλείας με το περιεχόμενο τους.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου αστυνομικοί που διερευνούσαν επισταμένως την υπόθεση προσδιόρισαν τους δράστες και κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από αυτούς, αμέσως μετά τη διάπραξη διάρρηξης.

Από τον έλεγχο που έγινε στον συλληφθέντα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: τιμαλφή (που αναγνωρίστηκαν ως προερχόμενα από κλοπές), το ποσό των 11.280 ευρώ, καθώς και το δίκυκλο (ως μέσο διάπραξης εγκληματικών πράξεων).

Περαιτέρω από την αξιολόγηση και μελέτη των συλλεχθέντων στοιχείων και πειστήριων εξιχνιάστηκαν συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπής, από τις οποίες μια διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2022, ενώ οι υπόλοιπες κατά το τελευταίο δίμηνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets