Από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στον απόηχο των πρόσφατων ανακοινώσεων, εμείς, ως φορέας των εκπαιδευτικών κοινοτήτων της Πάρου, στεκόμαστε ενωμένοι, υπερασπιζόμενοι το μέλλον των παιδιών μας. Οι πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων φορέων, μας έχουν προβληματίσει βαθιά.
Με απογοήτευση γινόμαστε μάρτυρες αυτών των ατόμων, να προσπαθούν να συσπειρώσουν τη μαθητιώσα νεολαία μας, με το πρόσχημα του πατριωτισμού. Η χρήση της στρατιωτικής ορολογίας “χτυπήστε το αριστερό” και η λέξη “φάλαγγες” αποτελούν εκκλήσεις στον εθνικισμό. Η συνέχεια αλήθεια ποια θα είναι; Να πουν στα παιδιά μας “εγέρθητω” όταν θα τους δώσουμε χώρο και λόγο σε μελλοντικά τους αιτήματα και σχέδια;
Εξάλλου, μας προκαλεί έκπληξη το θράσος ενός νεοσύστατου φορέα στην Πάρο (μέλη του οποίου είχαν ανάμειξη με την Χρυσή Αυγή), τον οποίο αρνούμαστε να ονομάσουμε, να αιτείται συμμετοχή στις τοπικές Εθνικές μας εκδηλώσεις, και μάλιστα στο όνομα της πατρίδας μας και της σεβάσμιας ντόπιας Ηρωίδας μας, της “Μαντώ Μαυρογένους”. Αυτό για εμάς αποτελεί ύβρις.
Ως ενεργά μέλη της Πάρου, δεν μπορούμε με καλή συνείδηση να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και διαιωνίζουν την αδικία. Είμαστε ξεκάθαροι. Αρνούμαστε να καταθέσουμε στεφάνι παρουσία τους, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια μας σε όσους και όσες τους δεχτούν, σεβόμενοι πάντα τους ιερούς προγόνους μας, που όσο κι αν τους επικαλούνται οι συγκεκριμένοι, δεν τους τιμούν με τις εκκωφαντικές τους πράξεις.
Καλούμε τον Δήμο Πάρου να ανταποκριθεί στην έκκλησή μας: Μην τους δώσετε χώρο και μην αμαυρώσετε τη φήμη του νησιού μας, δανείζοντας νομιμότητα σε όσους επιδιώκουν να σκοτεινιάσουν το συλλογικό μας μέλλον. Ας δώσουμε προτεραιότητα στην ηθική και ας προασπίσουμε την αξιοπρέπεια μας. Κι οι νόμοι “περί ευθύνης Υπουργών” καθώς και η “βουλευτική ασυλία”, ψηφίστηκαν δημοκρατικά αλλά συγκαλύπτουν “εγκληματίες”.
Οι νόμοι του σήμερα μπορεί να αλλάξουν, αλλά η δέσμευσή μας για δικαιοσύνη και ακεραιότητα, πρέπει να παραμείνει σταθερή. Ας σταθούμε ενωμένοι στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών των μελλοντικών γενεών
».