Την έβδομη κατά σειρά ομάδα υποψηφίων -αυτή τη φορά αποτελούμενη από 6 άτομα- ανακοίνωσε την Δευτέρα (28/8) ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για την Ανθούλα Θεοδωράκου, τον Ευστράτιο Παυλάκη, την Φωτεινή (Φένια) Βαβανού, τον Τριαντάφυλλο Πάντο, την Μαρκέλλα Μαντζουράνη και τον Μιχάλη Ρουμπάνο, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο Πάρου, Κώστα Ροκονίδα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

  • Ανθούλα Θεοδωράκου: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, και από την ηλικία των εννέα ετών και μετά από διαμονή λίγων χρόνων στον Πειραιά, εγκαθίσταται με την οικογένειά της μόνιμα στην Πάρο. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές σπουδές στην Πάρο, και τις ακαδημαϊκές σπουδές στον Πειραιά και στη συνέχεια εργάσθηκε στην Πάρο για 27 χρόνια σε δικηγορικό γραφείο, και μέσω προγραμμάτων στο Υποθηκοφυλακείο, στο Επαρχείο και σε μουσεία του νησιού. Ασχολείται με τα κοινά και δραστηριοποιείται έντονα μέσω συλλόγων είτε ως απλό μέλος, είτε ως μέλος των Δ.Σ., (Χορευτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου), αλλά και των Κυκλάδων μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών “οι Κόρες των Κυκλάδων”, (Μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, Πρόεδρος του πρώτου Δ.Σ., για δύο θητείες Ταμίας και Πρόεδρος στο εν ενεργεία Δ.Σ.). Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ), από το 2015 μέχρι 2019 ως εκπρόσωπος των πολιτών και τακτικό από το 2019 έως και σήμερα ως αντιπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συνεχίζει την επιμόρφωση της μέσω σεμιναρίων διαφόρων θεματικών ενοτήτων, αλλά με την εκμάθηση επιπλέον ξένων γλωσσών (Ισπανικά, Τουρκικά). Είχε στηρίξει και συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.
  • Ευστράτιος Παυλάκης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάρο, όπου μετά τις σπουδές του ζει μόνιμα με την οικογένειά του. Είναι χειρούργος οδοντίατρος και πτυχιούχος της Διεθνής Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Ξεκίνησε τους κοινωνικούς του αγώνες από μαθητής του γυμνασίου, όπου το 1975 εκλέγεται πρόεδρος των μαθητών του 6ταξίου τότε γυμνασίου Πάρου. Ιδρυτικό μέλος του ΜΕΑΣ Αρχίλοχος Πάρου και ΜΕΑΣ Αστέρας Μαρμάρων. Συμμετέχει σαν μέλος ή στο Δ.Σ. στο Σύλλογο «Σκόπας ο Πάριος», σε συλλόγους γονέων και σε άλλους φορείς και συλλόγους της Πάρου. Υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Τάσου Κοντόσταυλου το 1986. Υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρίστου Γεωργού το 1990. Την περίοδο 1991-1993 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος της επαρχίας Πάρου-Αντιπάρου. Συμμετέχει στην ίδρυση της ΑΚΕΠ και ήταν πρώτος σε ψήφους σύμβουλος με τον Αντώνη Αρκά. Από το 2002 μέχρι το 2010 δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του συνδυασμού «Ενότητα για το μέλλον» του Γιάννη Ραγκούση. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου 2003-2004, Αντιδήμαρχος Πάρου 2005-2006 και από το 2019 Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου.
  • Φωτεινή (Φένια) Βαβανού: Απόφοιτος της δημόσιας σχολής εργοδηγών και διακοσμητών (πρώην σχολή Δοξιάδη). Η ηρωική στάση του πατέρας της (Μιχάλη Σεφεριάδη) στην εξορία του Αη-Στράτη τη δεκαετία του ’40 και η αγωνιστική του δράση στη μετέπειτα ζωή του αποτέλεσε για την ίδια παράδειγμα. Τη δεκαετία του ’70 ως δραστήρια φοιτήτρια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και μέχρι σήμερα στο ΚΚΕ. Με έντονη συνδικαλιστική δράση ως εκλεγμένη στην ένωση διακοσμητών Ελλάδας από τα πρώτα της χρόνια ως εργαζόμενη και με σημαντική δράση στο γονεϊκό κίνημα ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ένωσης γονέων στη Νίκαια όπως και στην ομοσπονδία γονέων του Πειραιά για σειρά ετών. Στη Πάρο έχει υπάρξει γραμματέας του τοπικού πολιτιστικό συλλόγου Κολυμπηθρών και σήμερα μέλος της Ομάδας Γυναικών Πάρου -Αντιπάρου (μέλος ΟΓΕ).
  • Τριαντάφυλλος Πάντος: Γεννήθηκε το 1947 στο Άσπρο Χωριό της κοινότητας Λευκών Πάρου. Τελείωσε τις βασικές μου σπουδές (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) στην Πάρο. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το έτος 1982. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Αιματολογία. Άσκησε την Ιατρική για 45 χρόνια στην Πάρο, Σύρο και Αθήνα. Στην επαγγελματική του πορεία κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Ενδεικτικά, υπηρέτησε στα πρώτα χρόνια του ΕΣΥ στις Κυκλάδες ως Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σύρου. Πρωτεργάτης από την θέση του Διευθυντή του ΚΥ Πάρου επεδίωξε την καλύτερη υγειονομική φροντίδα των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Για 10 χρόνια υπήρξε αναπληρωτής Διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ και του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς. Διατέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων 1986-87, Κοινοτικός Σύμβουλος των Κοινοτήτων Λευκών και Παροικιάς. Σήμερα, συνταξιούχος πλέον εδώ και ένα χρόνο κατοικεί μόνιμα στο νησί. Επιθυμεί να συμμετέχει ως ενεργός πολίτης στα κοινά με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.
  • Μαρκέλλα Μαντζουράνη: Γεννήθηκε και ζει στην Πάρο. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ασχολείται με τον τουρισμό και παράλληλα έχει εργαστεί στον λογιστικό και ασφαλιστικό κλάδο καθώς και στις ΔΕΚΟ Δ.Ε.Η κι ΕΛ.ΤΑ. Έχοντας ενταχθεί στην περιβαλλοντική ομάδα του Αρχιλόχου από παιδί, υπάρχει η μέγιστη ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα του νησιού μας. Πιστεύει πως μια σωστότερη διαχείριση στον τουριστικό τομέα παράλληλα με την αξιοποίηση των θησαυρών του νησιού μας στον πρωτογενή τομέα θα ωφελήσουν τον τόπο μας. Όπως η ίδια λέει, ήρθε στην Λαϊκή Συσπείρωση, έπειτα από πρόταση-τιμή του Κώστα Ροκονίδα, τον οποίο εκτιμά για το ήθος, την αγωνιστικότητα, την σωστή τοποθέτηση κι επίλυση καίριων θεμάτων, με γνώμονα τον σεβασμό, την ανθρωπιά και την δημοκρατία.
  • Μιχάλης Ρουμπάνος: Ο Ρουμπάνος Μιχάλης του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής το γένος Σκαραμαγκά, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αν και μεγάλωσε στην Αθήνα η Πάρος αποτελούσε το δεύτερο σπίτι του όπου την επισκεπτόταν ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι. Στην ηλικία των 25 ετών -1989- κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και εγκαθίσταται μόνιμα πλέον στο νησί της Πάρου. Από τότε έως και σήμερα συντηρεί επιχείρηση επισκευής αμαξωμάτων στην Παροικία. Από μικρός φιλότεχνος φιλίστωρ και συλλέκτης αντικειμένων και τεκμηρίων ειδικά με αυτά που σχετίζονται με το νησί της Πάρου. Επί σειρά ετών έδινε σκίτσα του σε έντυπα του Παριανού τύπου. Συμμετείχε σε πολιτιστικούς συλλόγους και συμμετέχει έως και σήμερα στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος στην Παροικία εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου.