Με δελτίο Τύπου η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου έκανε γνωστό, ότι την Πέμπτη (23/2) στο νηπιαγωγείο της Νάουσας έπεσε τμήμα οροφής αίθουσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ενημερωθήκαμε για την πτώση τμήματος οροφής σε αίθουσα του νηπιαγωγείου της Νάουσας. Αμέσως μόλις έκλεισε το σχολείο, παρευρέθηκαν στο χώρο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου της Νάουσας, Τζοάννα Ρομπόρρα και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, Μάνος Σταυριανός, οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν και τράβηξαν φωτογραφίες.
Από την Τεχνική Υπηρεσία, μέλη της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σχολείο, ανέφεραν ότι λόγω υγρασίας, αποκολλήθηκε το κομμάτι γυψοσανίδας από την οροφή. Αντίστοιχο περιστατικό είχε λάβει χώρα στο ίδιο σχολείο, τον Δεκέμβριο του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, έξω ακριβώς από τις τουαλέτες, αλλά τα παιδιά ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν στην εκκλησία.
Ως γονείς, δεν μπορούμε να διανοηθούμε, ότι τα παιδιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους. Είναι αναρίθμητα πλέον τα περιστατικά των σχολικών ατυχημάτων σε όλη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον πρέπει να επενδυθεί χρόνος και χρήματα στην πρόληψη, ώστε να μηδενιστούν τα κτηριακά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.
Ο Δήμος Πάρου, ως υπεύθυνος των σχολικών κτηρίων, πρέπει να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε στο νηπιαγωγείο της Νάουσας, και να μεριμνήσει για τα υπόλοιπα σχολικά κτήρια του νησιού μας. Είναι επιβεβλημένο να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι και να δημιουργηθεί ημερολόγιο καταγραφής και επίλυσης προβλημάτων.