Στην ανακοίνωση μιας νέας πεντάδας υποψηφίων προχώρησε την Τρίτη (1/8) ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Ο λόγος για την Ελισάβετ (Έλλη) Κατροδαύλη, τον Γεώργιο Παυλάκη, τον Βασίλειο Κορτιάνο, τη Μαρία Ραγκούση και τον Αθανάσιο Μαρινόπουλο, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο Πάρου, Κώστα Ροκονίδα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

  • Κατροδαύλη Ελισάβετ (Έλλη): Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και έζησε έως το 2003. Εργάσθηκε από το 1982 σε μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου των γραφικών τεχνών. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο κλαδικό σωματείο & ως μέλος του Δ.Σ. των Λιθογράφων, συμπορευόμενη σταθερά, από τότε έως σήμερα, με τις πρωτοπόρες οργανωμένες ταξικές δυνάμεις, με το ΚΚΕ. Με την εγκατάσταση της το 2003 στη Πάρο συνέχισε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως αυτοαπασχολούμενη με την έκδοση κυρίως του τοπικού επαγγελματικού οδηγού «δούναι+λαβείν». Συνέβαλε στην ίδρυση της Ομάδας Γυναικών Πάρου (ΟΓΕ) στην οποία συνεχίζει να δραστηριοποιείται έως σήμερα, ενώ από το 2010 στηρίζει και συμμετέχει στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
    «Θεωρώ χρέος τη συμπόρευση μου με την Λαϊκή Συσπείρωση, με ανθρώπους αγωνιστές, με προσφορά, με αξίες και ιδανικά, που δεν έχουν δεσμεύσεις και αταλάντευτα παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών, τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Όλοι όσοι μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον δοκιμασμένο αγωνιστή Κώστα Ροκονίδα που έχει «γράψει χιλιόμετρα» στη τοπική αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι μπορούν να φέρουν την αλλαγή στο Δήμο, για να πάρει ανάσα ο τόπος», σημειώνει η ίδια για την υποψηφιότητά της.
  • Παυλάκης Γεώργιος: Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος. Από το 2012 έχει επιστρέψει μόνιμα στην Πάρο, όπου και μεγάλωσε στον Δραγουλά. Έχει διατελέσει δύο φορές Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών συλλόγων, μάλιστα ήταν και ο πρώτος Πρόεδρος μετά τη σύστασή της. Για συνεχόμενα έτη ήταν Πρόεδρος του συλλόγου Προδρομιτών Αθήνας. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος στην Κοινότητα Αρχιλόχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
  • Κορτιάνος Βασίλειος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα. Σπούδασε στο τμήμα μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus στη Δανία. Έχει εργασθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη δημόσια ως αναπληρωτής στο Γυμνάσιο Πάρου ενώ συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Νάουσας Πάρου.
  • Ραγκούση Μαρία: Από το 2011 ζει και εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη στον χώρο της εστίασης (Καλλιτεχνικό Καφενείο) στο χωριό Πρόδρομο Πάρου. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι μέλος του ΚΚΕ, με έντονη συνδικαλιστική δράση από τα νεανικά της χρόνια σε εργατικά σωματεία και φορείς, δραστήριο μέλος του γυναικείου κινήματος. Ως γονιός έχει υπάρξει δραστήριο μέλος του γονεϊκού κινήματος & μέχρι πρόσφατα εκλεγμένη στον σύλλογο γονέων λυκείου Νάουσας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων.
  • Μαρινόπουλος Αθανάσιος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο και ασχολείται με το εμπόριο. Έχει ενεργή παρουσία σε συλλόγους, φορείς και σε όλες τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στο νησί για την υγεία, το περιβάλλον, τις ανεμογεννήτριες, την προστασία και ανάδειξη των λατομείων κ.α. Ήταν μέλος του Δ.Σ. ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ, ενώ έχει πολυετή παρουσία στην αυτοδιοίκηση. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2014, ήταν πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ την περίοδο 2014-2018. Το 2019 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και είναι εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.