Στην πρώτη της παραγγελία -μετά την ανάληψη των καθηκόντων της- προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων σχετικά με τις καταγγελίες περί κατάληψης τμημάτων των παράλιων στην Πάρο και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες.

Στην Πάρο, οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για τις παραλίες που έχουν καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, καθώς και για το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρελοκαθίσματα. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, για το θέμα αυτό έχει δημιουργηθεί και το «Κίνημα Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

«Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της», αναφέρει χαρακτηριστικά στην παραγγελία της η κ. Αδειλίνη.