Στο νησί της Αμοργού το τριήμερο 5-7 Απριλίου θα διεξαχθεί το 15ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, το οποίο φέτος θα έχει θέμα: «Γυναίκες στις Κυκλάδες, Δημιουργία – Καινοτομία – Εξωστρέφεια».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα τη Νάουσα Πάρου, πλέον αριθμεί 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά και σκοπός της είναι ο συντονισμός της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και η κοινή εκπροσώπησή τους.

Τα Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων υλοποιούνται αδιάλειπτα τα τελευταία 15 χρόνια και αποτελούν ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο  γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα των γυναικών στις Κυκλάδες, καλύπτουν θέματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει τη νέα γυναίκα που ζει, δημιουργεί και καινοτομεί στις Κυκλάδες σε πολλούς τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η προσωπική δημιουργία καθώς και η πολιτιστική κληρονομιά. Σε αυτό το πλαίσιο, στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμπεριληφθεί παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, ECHOING, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της «ανοιχτής» καινοτομίας, στο οποίο συμμετέχει από το 2022 ως εταίρος η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.

Επίσης, σημειώνεται ότι, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί και ειδικοί που θα προσεγγίσουν τη θεματολογία επιστημονικά, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και νέες γυναίκες επαγγελματίες ή εθελοντές απ’ όλες τις Κυκλάδες, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δράση τους και τη διαδρομή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το συνέδριο, όσες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών, Ανθούλα Θεοδωράκου (τηλ.: 6974792727, email: cyclades.osygy@gmail.com).