Απεργία για τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων και το σταμάτημα διώξεων σε βάρος αιρετών που δεν άσκησαν ένδικα μέσα σε βάρος εργαζομένων.

«Η πολιτική της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική του Επιτελικού Κράτους, των ιδιωτικοποιήσεων, των μηδενικών προσλήψεων ιδιαίτερα στις υπηρεσίες Εργατοτεχνικού, αλλά και Διοικητικού προσωπικού.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η διάταξη υποχρεωτικής εξάντλησης ένδικων μέσων σε κάθε είδους διεκδικήσεις εργαζομένων. Είναι η λογική της Διοικητικής λειτουργικής απαξίωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να καταστούν εύκολη “λεία” στα νύχια των ιδιωτών που καραδοκούν με στόχο το εύκολο και σίγουρο κέρδος. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν την κατάργηση της “Διάταξης Βορίδη” για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων. Ζητούν να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη κατά αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μην ασκώντας ένδικα μέσα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ.